SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Eskilsminne IF
Respekt - Kamratskap - Jämlikhet
Herr A
Oskarshamns AIK - Eskilsminne IF
 
  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 27 september, 14:00
Plats:Arena Oskarshamn
Serie:Ettan Södra 2020
Samling:13:00
Eskils föll tungt i Oskarshamn
2020-09-27 18:46
En tung inledning av matchen gjorde att Eskilsminne IF direkt hamnade i uppförsbacke borta mot Oskarshamns AIK. Trots en kraftig speluppryckning i andra halvan av första halvlek fick inte Eskils in vad som hade varit en välbehövlig reducering. I andra halvlek orkade inte gul-blått och när sedan lagets målvakt Pontus Löfvenmark blev frilägesutvisad var dagen förstörd. Matchen slutade 4-0 (2-0) och tyvärr kommer ytterligare två spelare vara avstängda i nästa match på grund av fyra varningar.
Chansen att ta poäng borta mot Oskarshamn var att Eskils kunde stå emot formeringen från ett starkt hemmalag redan från början. Nu var inte Eskilsspelarna riktigt påställda från start och inom loppet av två minuter kunde hemmalaget gå upp till 2-0 genom André Reinholdsson och Johan Arvidsson.

- När vi redan efter 14 minuter hamnade efter med två mål så kändes det ju tungt. Vi har inte råd att ge ett lag som Oskarshamn detta utrymme då straffas vi direkt, sa tränare André Petersson efter matchen.

Eskilsspelarna visade dock att man besitter en stark moral och efter hemmalagets mål tog man över matchen. I 20 min hade William Nilsson ett farligt skott utanför. I den 28 min fick Emil Åberg till ett avslut som dock räddades. Efter 35 minuter vaskade Eskils fram tre hörnor där det hettade till rejält dock utan utdelning.

I andra halvlek kom Oskarshamn tillbaka och pressade högt. Man skapade två farliga lägen men först gick bollen utanför och på andra försöket svarade Pontus Löfvenmark för en jätteräddning till hörna.

I den 60 minuten kom så en olycklig sekvens. En Oskarshamnsspelare kom fri och Pontus Löfvenmark gick ut och störde spelaren så att Jonatan Persson kunde nå bollen och reda ut situationen. Domaren valde dock att blåsa för frilägesutvisning på Pontus. Ett beslut som måste kunna diskuteras. Gult kort hade kanske ändå varit det rimliga då Oskarshamnsspelaren hade Jonatan Persson i hasorna när han stördes - dock utan att tappa balansen.

Adam Larsson fick ersätta Pontus i mål samtidigt som William Nilsson och Dennis Olsson byttes ut och Filip Lindeberg kom in.

Med en spelare kort orkade inte Eskils står emot Oskarshamn. I den 67 minuten gjorde André Reinholdsson 3-0 och i den 85 minuten avslutade han sin hattrick med 4-0.

I matchen drabbades både Isak Petersson och Yonathan Getachew av sitt fjärde gula kort totalt och båda är liksom Pontus Löfvenmark avstängda när Eskils möter serieledaren Värnamo nästa vecka.

- Det var förstås olyckligt med korten men det är den tiden på säsongen nu att varningarna ger utslag och de kommer drabba alla, sa André.

- Att vi förlorar i dag är väl en liten reaktion på en lång rad av bra insatser. Vi har spelat många matcher och killarna har svarat för en jättebra uppryckning. Vi tar nya tag mot Värnamo. Det är 30 poäng kvar att spela om i serien så det går inte att deppa ihop nu, säger han.

Text: Lasse Möller
Bild: Bildburken.se

<< Tillbaka

Spelade matcher
Lör 11/11 15:00
1 - 2  
Sön 5/11 13:00
4 - 3  
Sön 29/10 15:00
3 - 1  
Lör 21/10 16:00
0 - 1  
Sön 15/10 13:00
1 - 0  
Lör 7/10 16:00
2 - 1  
 
 
 
Senaste från Bildburken:

Se alla bilder från Eskilsminnes hemmamatcher på både herr- och damsidan på Bildburken.se
© Vid frågor om bilder kontakta janne@bildburken.se