SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Eskilsminne IF
Respekt - Kamratskap - Jämlikhet
Herr A

Eskilsminne IF - IFK Värnamo
 
  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 03 oktober, 14:00
Plats:Harlyckans IP 1
Serie:Ettan Södra 2020
Samling:13:00
Oturligt självmål sänkte Eskils mot serieledarna
2020-10-03 18:28
Eskilsminne IF gjorde en av årets i särklass bästa matcher inställningsmässigt, taktiskt och stundtals även spelmässigt när man på lördagen, i vad som emellanåt var full storm mot serieledande IFK Värnamo, svarade för en heroisk insats men hade det oflyt som lag som slåss för kontraktet ofta har. Matchen slutade 0-1 (0-0) sedan Värnamo avgjort på ett självmål i 75 minuten. 
Trots att Eskils tvingades ställa upp utan tre avstängda spelare och med lagets mest rutinerade lirare - Marcus Nilsson - skadad genomförde tränare André Peterssons killar en nästan perfekt match. Betonas ska att anfallet innan Värnamo gjorde sitt mål hade Casper Seger ett fräsande skott som smet centimetrarna utanför gästernas högra stolpe. Det skottet hade vi önskat ett bättre öde inte minst då Casper Seger svarade för säsongens i särklass bästa insats och var tillsammans med mittbacken Linus Persson hemmalagets ”Men of the Match” i konkurrens med målvakten Adam Larsson.

I första halvlek förde Eskils spelet och var det lag som behärskade den jobbiga hårda sidovinden bäst. Gästerna inriktade sig på att rensa undan och slå långa bollar som deras snabba anfallare hela tiden försökte hugga på. Eskilsförsvaret agerade dock mycket säkert och klokt. Linus Persson har vuxit ut som en inte bara stark defensiv spelare utan även en mittback som försöker hitta offensiva passningsvägar. Tillsammans med slitvargarna Mathias Unkuri och Jonatan Persson på kanterna och mittbacken Victor Wahlgren höll man rent bakåt med benäget bistånd från mittfältarna.

Värnamo hade två chanser före paus. Ett skott som ändrade riktning på en Eskilsspelare och där gjorde Adam Larsson en otrolig räddning och styrde bollen till hörna ute vid sin vänstra stolpe. Den andra chansen var en slarvig hemåtpassning där Värnamospelaren verkade bli alltför säker på att göra mål och sköt en bra bit utanför.

Bland Eskils chanser är Jonatan Persson skott in i straffområdet i den 20 minuten som höll på att resultera i ett självmål. Dessutom var Emil Åberg oerhört nära att komma fri på Filip Otossons inspel i 11 minuten.

Efter paus hade Värnamo lite mer boll men de gånger det hettade till fanns Adam Larsson på plats och redde ut situationen. Istället såg det ut som om Eskils skulle kunna jobba ner motståndarna. I den 71 minuten avlossade Filip Ottosson ett skott strax utanför. I den 74 minuten kom så Casper Segers projektil centimetrarna utanför.

Istället förstördes dagen när Värnamo fick slå in ett inlägg från höger som ändrade riktning på en hemmaspelare och ställde Adam Larsson i målet.

- Det känns ju så oerhört tungt att förlorade denna match. Titta på motståndarna hur de firar. De hade turen på sin sida som serieledare ofta har. I dag hade vi förtjänat mer och det hade behövts i bottenstriden, sa en bedrövad André Petersson efter matchen.

- Men jag kan inte vara besviken på spelarna. Deras insats i dag var fantastisk. Ingen föll ur ramen och det är förstås viktigt för framtiden. Vi visar här att inget lag kan räkna hem några enkla poäng när vi möter dem, poängterade han.

Adam Larsson var oerhört kluven efter matchen.

- Det känns konstigt. Vi gör en kanonmatch och så får de vinna på ett sådant mål. Samtidigt gör detta oss starka. Vi behöver inte vara rädda för något motstånd när vi kan ge serieledaren denna match, säger han.

- Det funkade bra för mig men ändå är det ingen rolig dag som ni förstår, slutar han.

Vi har nämnt trion Casper Seger, Linus Persson och Adam Larsson redan men som sagt alla spelare var gedigna denna dag. Mathias Unkuri och William Nilsson ligger också på gränssen till en 5:a i betyg.

Eskils startelva:

Adam Larsson - Mathias Unkuri, Linus Persson, Victor Wahlgren, Jonatan Persson - Jesper Lundborg (69 Dennis Olsson), William Nilsson, Filip Lundeberg (85 Noah Christoffersson), Casper Seger (85 Jesper Larsson) - Filip Ottosson (76 Mohammed Hleihel), Emil Åberg.

Text: Lasse Möller
Bild: Bildburken.se

<< Tillbaka