SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Eskilsminne IF
Respekt - Kamratskap - Jämlikhet
Herr A

IF Lödde - Eskilsminne IF
 
  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:ons 19 augusti, 18:30
Plats:Tolvans IP A-plan
Serie:Svenska Cupen 2020/21 omg. 1-2
Samling:17:30
De unga tog för sig men cupfesten uteblev
2020-08-20 00:20
Eskilsminne IF:s cupäventyr blev i år en kort historia efter förlust på onsdagskvällen när man mötte IF Lödde borta i Svenska cupen på en fantastiskt fin Tolvans IP i Löddeköpinge. Matchen slutade 1-0 (1-0) till hemmalaget och det ska direkt konstateras att segern var odiskutabel och fullt rättvis.
Eskils ställde upp med ett lag som i huvudsak bestod av spelare i behov av mer speltid kryddat med fem avbytare från P19-laget för att visa att man vill kriga om de ordinarie platserna i helgens möte med Utsikten borta.

Det såg ut att kunna bli en trevlig kväll då Eskils redan i 3 minuten vaskade fram ett glödhett läge. Gjenis Zeqiri spelade fram Jesper Lundborg till ett rent friläge. Den senare avslutade dock rakt på en stillastående hemmamålvakt.

Matchen bjöd sedan mest på ställningskrig men i den 26 minuten såg det ut att bli lite av ”Röda mattan” för Eskils då en hemmaspelare lyckades snacka sig till två gula kort och visades ut. Den lyckan blev dock kortvarig. Närmare bestämt fyra minuter.

För i en snabb omställning kom en hemmaspelare fri mot Adam Larsson i Eskilsmålet. Adam rusade ut och gjorde ner Löddespelaren och domarens röda kort var uppe innan han hade hunnit blåsa.

In i mål fick då blott 18-årige Max Johansson kliva. Dessutom fick Gjenis Zeqiri kliva av planen på grund av utvisningen.

- Jag var lite nervös, det var ju min första A-lagsmatch, sa en ödmjuk Max efter matchen.

Det såg dock ut som om Max med lite tur skulle kunna freda sitt mål halvleken ut men i andra övertidsminuten kom Lödde fram i ett av många anfall och en hemmaspelare gled igenom Eskilsförsvaret. Max kastade sig för att ta bollen men Löddespelaren fick fram bollen till en fri hemmaspelare som kunde göra 1-0.

Situationen såg mycket mystisk ut. Från sidan såg det ut som att Max hindrades av Löddespelaren.

- Nej jag blev inte hindrad, sa Max.

Eskilstränaren André Petersson var dock av en annan åsikt.

- Max är en ödmjuk kille, det syntes klart att han blev obstruerad vid målet, säger André.

Ett heltänt och dessutom spelskickligt hemmalag kunde enkelt manövrera ut gästerna.

Efter paus förväntade vi oss en klar uppryckning av Eskils och en signal till en sådan kom i 47 minuten då Dennis Olsson drog på ett skott i stolpens utsida från vänsterkanten. Men sedan rann intentionerna åter ut i sanden. Lödde fick ett mål bortdömt för offside och fortsatte att visa styrka, tempo och finurlighet. I den 56 minuten osade det katt men Max Johansson limmade en låg farlig frispark.

Efter 72 minuter bytte André in de båda U19 spelarna Liam Assaf och William Nilsson och det blev en klar uppryckning. Liam visade direkt att han ville göra avtryck i matchen. Han svarade för en vass rusch centralt och serverade bollen till Jesper Lundborg som dock drog den strax utanför.

I 77 minuten hade Lödde ett fräsande skott i stolpen. Denna chans kvitterades av Eskils tio minuter senare men Jesper Lundborgs nick gick rakt på målvakten.

Matchen slutade 1-0 och därmed är Eskils så framgångsrika cupsvit avslutad för denna gång.

Det var en sammanbiten och oerhört besviken Eskilstränare som vi talade med efter matchen.

- Det är inget att snacka om, jag är mycket besviken på insatsen i dag. Vi var i den första halvleken tillbaka i det gamla spelet igen. I andra blev det lite bättre när våra P19-spelare kom in och direkt visade att man ville påverka matchen, säger han.

- Att vi tappar vår målvakt genom en utvisning påverkar helt klart matchen men det är många spelare som måste rannsaka sig efter matchen, tillade han.

I hemmalaget var humöret förstås på topp. Klubbens ordförande Peter Joelsson konstaterade:

- Detta är det bästa lag vi någonsin haft.

Segern var odiskutabel och Löddespelarnas hunger överglänste gästerna på de flesta positioner. Men vi måste ändå nämna en trio ungdomar i för dagen svartdressade Eskils.

Målvakten Max Johansson - blott 18 år - kastades hastigt in i matchen och kan inte lastas för förlusten. Liam Assaf var en veritabel injektion som lovar gott för framtiden. William Nilsson i tuff position svarade för stabilt spel.

Eskils startelva:

Adam Larsson (30 Max Johansson) - Carl Thulin, Marcus Nilsson (72 William Nilsson), Linus Persson, Fredrik Widlund - Jesper Lundberg, casper Seger (72 Liam Assaf), Mohammed Hleheil, Dennis OIsson - Noah Christoffersson, Gjenis Zeqiri (30 utbytt pga utvisning)

Text och bild: Lasse Möller

<< Tillbaka