SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Eskilsminne IF
Respekt - Kamratskap - Jämlikhet
Herr A
Dalstorps IF
0 - 2
Eskilsminne IF
Dalstorps IF0 - 2Eskilsminne IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 10 juli, 14:00
Plats:Dalshov Konstgräs
Tävling:
Matchnummer: 000026028
Samling:13:00
Eskils vann övertygande och bröt förlustsviten
2021-07-10 19:19

Eskilsminne IF:s tränare Patrik Ingelsten poängterade att om spelarna svarade för samma helgjutna insats mot Dalstorps IF som man gjorde trots förlusten mot Ängelholms FF så skulle förlusttrenden brytas. Och han fick rätt. Frånsett en tiominutersperiod i första halvlek så förde Eskils matchen och vann med 2-0 (1-0). Det var en helnöjd Patrik Ingelsten vi talade med efter matchen.

- Spelarna ska ha mer än godkänt över hela linjen. I dag spelade vi på den absolut sämsta konstgräsplan jag någonsin upplevt och vi visste inför matchen att det inte gick att spela vårt vanliga spel. Samtliga spelare var med på noterna att det fick bli enklare fotboll. Det gick helt enkelt inte att hålla bollen under kontroll på underlaget, förklarar Patrik.

- Undantaget sista tio minuterna av första halvlek så dominerade vi matchen. Dalstorp skapade två chanser medan vi kunde fått betydligt större utdelning. Det går inte att lyfta fram någon spelare före någon annan i dag. Alla svarade för en absolut toppinsats, konstaterade han.

0-1 kom redan i matchens 11 minut. Ett mål som närmast hämtat från skolboken ”Perfekta fotbollsmål”. Jonatan Persson kom upp på vänsterkanten och serverade Emil Åberg en perfekt passning. Emil tackade för förtroendet och nickade in bollen i nät. Hans tredje seriemål för året.

Sista tio minuterna av första halvlek pressade Dalstorp och Eskils blev lite nedtryckta men det skapades ändå inte några chanser bakåt. Efter paus var dock Eskils tillbaka med dirigentpinnen i sin ägo.

I 55 minuten kunde William Nilsson göra 0-2 på en fast situation och matchen var mer eller mindre punkterad.

- Det viktgaste i dag var tre poäng det var vi överens om innan matchen. Men alla gör en jätteinsats och det känns ännu bättre att vinna sedan vi visade var vi ska befinna oss, förklarar Patrik.

- Nu vilar vi i 12 dagar sedan börjar vi om med höstsäsongen. Förhoppningsvis slipper vi sådana sviter som vi haft nu med fyra bortamatcher på raken. Det är betydligt roligare att ha ett normalt spelschema, säger han.

Text: Lasse Möller

Bild: Bildburken.se


<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
Lör 24/2 12:00
3 - 1  
Lör 17/2 12:00
1 - 1  
Lör 10/2 12:00
0 - 1  
Lör 3/2 12:00
2 - 1  
Lör 11/11 15:00
1 - 2  
Sön 5/11 13:00
4 - 3  
 
 
 

Se alla bilder från Eskilsminnes hemmamatcher på både herr- och damsidan på Bildburken.se
© Vid frågor om bilder kontakta janne@bildburken.se