SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Eskilsminne IF
Respekt - Kamratskap - Jämlikhet
Herr A
Husqvarna FF
3 - 2
Eskilsminne IF
Husqvarna FF3 - 2Eskilsminne IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 08 augusti, 14:00
Plats:Vapenvallen
Tävling:
Matchnummer: 000026012
Förlust mot Husqvarna trots årets bästa spel
2021-08-08 21:01

Trots ett spelmässigt övertag i större delen av matchen och och även en klar övervikt vad målchanser beträffar så förlorade Eskilsminne IF bortamatchen mot Husqvarna FF på söndagen med 2-3 (0-2). Det var närmast ett chockat Eskils som lämnade planen i paus sedan man varit spelmässigt överlägset men där Husqvarna kunde göra två mål sista fem minuterna på i princip deras enda två avslut på mål.

Eskils huvudtränare Patrik Ingelsten var en kluven herre när slutsignalen hade gått. Förlust 2-3 till slut men det var inte ett resultat som han menar speglade matchen.

- Vi var helt överlägsna i första halvlek. Frågan är om vi spelat bättre fotboll i någon match hittills denna säsong. Vi skapade chanser och dominerade spelet men i 40:e minuten kan Husqvarna göra 1-0 efter en hörna. Detta var deras första avslut på mål, berättar Patrik.

- I den 45 minuten får en av deras spelare sedan på en ren drömträff som inte gick att värja sig emot. Vi vandrade ut med underläge 0-2 trots att vi dominerat matchen helt, förklarar han.

Men söndagens vakna mardröm var inte över här. Några minuter in på den andra halvleken kunde Husqvarna utnyttja en markeringsmiss på ett långt inkast och göra 3-0.

- Det känns inte roligt att vi släpper in två mål på fasta situationer när vi tidigare visat oss ha en stark defensiv. En hörna och ett inkast resulterar i baklängesmål. Detta är något vi definitivt får jobba med på träningen, konstaterar Patrik.

Efter det tredje baklängesmålet tappade Eskils initiativet och hemmalaget kunde dominera fram till de avslutande 20 minuterna av matchen. Då öppnade Eskils upp ett med ett starkt anfallsspel där man skapade ett antal chanser. Utdelningen kom också.

Först kunde Casper Seger reducera till 3-1 och senare kunde Emil Åberg genom en fin prestation göra 3-2.

- Vi hade ytterligare chanser att kunna utjämna de sista tio minuterna. Inga jättechanser men väl lägen som kunde resulterat, säger Patrik.

- Det är oerhört tungt och surt att åka på denna förlust. Vi spelar stundtals fantastiskt fin fotboll. Nu är det att börja om igen när vi möter Dalstorp hemma i nästa omgång. Vi kastar inte yxan i sjön redan. Det återstår många omgångar att spela och mycket kan hända, betonar han.

När det gäller spelarprestationer vill inte Patrik lyfta fram någon speciell.

- Jag är inte så glad för det. Jag är egentligen nöjd med alla även om det blev några ödesdigra misstag, förklarar han.

Text: Lasse Möller
Foto: Bildburken.se


<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
Lör 23/9 16:00
0 - 1  
Lör 16/9 16:00
3 - 1  
Lör 9/9 13:00
2 - 1  
Lör 2/9 13:00
3 - 1  
Tis 29/8 19:00
1 - 2  
Lör 26/8 16:00
1 - 2  
 
 
 
Senaste från Bildburken:

Se alla bilder från Eskilsminnes hemmamatcher på både herr- och damsidan på Bildburken.se
© Vid frågor om bilder kontakta janne@bildburken.se