SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Eskilsminne IF
Respekt - Kamratskap - Jämlikhet
Herr A

Eskilsminne IF
3 - 2
Varbergs GIF FK
Eskilsminne IF3 - 2Varbergs GIF FK

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 13 november, 14:00
Plats:Harlyckans IP 1
Tävling:
Matchnummer: 000026056
Samling:13:00
Emil Åberg tvåmålsskytt i ny Eskilsseger
2021-11-13 17:58

Eskilsminne IF sträckte ut raden av obesegrade matcher ytterligare när man på lördagen besegrade gästande Varbergs GIF med 3-2 (2-2). Eskils har nu tio raka matcher utan förlust och kan utan tvekan rubriceras som ett ”Höstens lag”. Matchen mot Varbergs GIF går dock inte till historien som någon av de större upplevelserna denna säsong. Det var dock starkt gjort att komma tillbaka från underläge två gånger och sedan kunna avgöra matchen. I slutändan blev det också en säker seger.

I första halvlek kändes det inte som om Eskilsspelarna var riktigt närvarande. Gästerna tilläts göra två väl enkla omställningsmål.

- Det var stundtals slarvigt och vi var inte vakna på vår defensiva omställning när deras mål kom. Så enkla mål ska vi inte släppa in, sa tränare Patrik Ingelsten efter matchen.

- Jag tycker vi spelade en bra offensivt fotboll men i andra halvlek lät vi oss lockas in i deras spel som gav ständiga omställningar för båda lagen. Vi skapade dock så många chanser att vi borde ha vunnit matchen med ytterligare några bollar, konstaterar han.

0-1 kom i matchen 18 minut då Eskils tappade bollen på offensiv planhalva och Varbergs GIF kontrade blixtsnabbt och kunde spela ut bollen på högerkanten där den spelades vidare in framför Eskils mål där Wilhelm Åkervall Stenqvist helt ohotad satte bollen i när.

I 22 minuten kom Eskils replik då Casper Seger spelade Emil Åberg fri och ensam med Varbergs målvakt var Emil säkerheten själv och gjorde 1-1.

Varberg tilläts dock åter ta ledningen efter bara två minuter. Ännu en gång blev det en omställning och inspel från högerkanten där Birol Adem stod helt ren och bankade in 1-2.

Två minuter före pausvilan utjämnade Eskils åter denna gång på ett fantastiskt vackert mål där bollen spelades från höger och Jonathan Persson avslutade klockrent till 2-2.

Den andra halvleken var bara tio minuter gammal när Emil Åberg fick ännu ett friläge och ensam med gästernas målvakt var han hur kall som helst och tryckte in 3-2. Ett typiskt Emilmål som innebar 14 fullträffen hittills i årets serie.

- Det blev lite onödigt spännande genom att vi bjöd dem på två enkla mål. Men vi vann rättvist och det var skönt att få sätta ett par bollar, sa Emil som inte är riktigt nöjd med utdelningen i år.

- Nej 14 mål och 4 assist är inte riktigt vad jag hoppats på. Men två matcher återstår så det kan ju bli lite bättre, tilläger han.

På det hela taget är dock Eskils skyttekung nöjd med säsongen.

- Det är bara tråkigt att den var avgjord med fyra matcher kvar. Men vi har ju en stark rad nu med tio raka matcher utan förlust och det ju fantastiskt. Enda plumpen i höst är förlusten hemma mot Vinberg. Så åter igen är vi ett ”Höstens lag” skrattar Emil som ändå lämnar planen med ett brett leende.

Med en dryg kvart kvar bytte Eskils ut bröderna Yonathan och Josef Getachew och Casper Seger - den senare hade lite känning av skada.

In kom William Nilsson, Filip Lundeberg och Alexander Engholm. Det blev en bra injektion. Det var riktigt kul att se hur Alexander Engholm kom in med sin energi, teknik och vilja. En vintersäsong i benen på honom så har Eskils ett starkt kort här nästa säsong.

Text: Lasse Möller
Foto: Bildburken.se


<< Tillbaka