SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Eskilsminne IF
Respekt - Kamratskap - Jämlikhet
Herr A

IK Tord
0 - 5
Eskilsminne IF
IK Tord0 - 5Eskilsminne IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 20 november, 14:00
Plats:Rosenlunds IP 3
Tävling:
Matchnummer: 000026060
Samling:13:00
Fem målskyttar när Eskils tog storseger
2021-11-20 17:02

Redan nedflyttningsklara Tord gavs inte någon pardon när Eskilsminne IF gästade Jönköping i gul-blås näst sista seriematch för säsongen. Matchen slutade 0-5 (0-4) sedan Eskils kontrollerat matchen från avspark. Huvudtränare Patrik Ingelsten kunde inte bara glädja sig åt en bergsäker seger utan också över att han hade hela fem målskyttar i matchen.

- Vårt presspel satt direkt från start. När vi fick igång vårt passningsspel hade de inget att sätta emot. Tord försökte spela fotboll men de skapade inte något även om vi gick ner lite i intensitet i andra halvlek, säger en glad Patrik.

- Vi var extremt bra i första halvlek. När vårt spel fungerar fullt ut är vi mycket svåra att möta. Även om vi vann med klara 5-0 borde vi nog gjort några mål till, tycker han

Redan i 14 minuten var det dags för 0-1. Efter en hörna hamnade bollen hos mittbacken Victor Wahlgren som öppnade målskyttet.

I den 21 minuten kom Eskils fram på vänsterkanten och Filip Lundeberg spelade fram Casper Seger som var obeveklig och ordnade 0-2.

0-3 kom i den 32 minuten då lagets skyttekung - som dock fick lämna planen utan nätkänning denna dag - Emil Åberg serverade Jesper Lundborg bollen och den senare gjorde inget misstag.

Bara fem minuter senare var det dags för 0-4. Yonathan Getachew svarade för passningen till målskytten Filip Lundeberg.

I andra halvlek fastställdes slutresultatet 0-5 sedan Jesper Lundborg svarat för passningen till Yonathan Getachew.

- Jag är imponerad över killarnas inställning. De visar en otrolig vilja och energi. Vi ökade på raden av matcher vi nu varit obesegrade i - elva totalt - och jag hoppas vi kan avsluta hemma nästa helg på samma fina sätt. Detta ger fantastiskt feeling inför nästa säsong, säger Patrik.

På grund av skador och sjukdomar fick Eskils åka upp till matchen med endast tre utespelare som avbytare förutom reservmålvakten Harry Lomsten.

Patrik vill inte lyfta fram någon spelare förutom målvakten Adam Larsson.

- Det var kollektivets seger. Men beröm till Adam som svarat för ett antal riktigt bra matcher nu på slutet. I dag höll han nollan igen, slutar Patrik.

Text: Lasse Möller
Foto: Bildburken.se


<< Tillbaka