Matchnummer: 000026128
Samling:18:00
Eskils fick nöja sig med 1-1 mot Ängelholm
2021-09-08 22:51

Onsdagskvällens Division 2-derby mellan Eskilsminne IF och Ängelholms FF slutade 1-1 (0-0) i en match där Eskils dominerade första halvlek klart. Man öppnade den andra halvleken på samma sätt men efter ledningsmålet i den 57 minuten så blev hemmaspelarna lite för försiktiga, backade hem lågt och lät ÄFF kvittera. I allra sista minuten hade Eskils ett jätteläge med en frispark på straffområdeslinjen men Casper Segers skott gick över.

Eskils tog ett bastant tag om taktpinnen i den första halvleken. ÄFF slog ifrån sig och försökte med omställningar men skapade i princip bara två hyfsade lägen. Istället var det Eskils som dominerade. På två minuter skaffade laget sig fyra hörnor utan att få utdelning. I den 8 minuten var man beredd att signalera för hemmaledning med Niklas Jönsson kanonskott från lång distans small i ribban och ut.

Eskils hade ett bra läge i 16 minuten men Lucas Olanders frispark smet utanför. I den 25 minuten var Emil Åberg nära att skarva in ledningsmålet men bollen gick strax utanför. Emil Åberg hade ett nytt bra läge i den 32 minuten men han fick aldrig till avslutet utan gästernas målvakt kunde rädda.

I den 39 minuten sköt Lucas Olander men ÄFF-målvakten räddade. I den 41 minuten hade Eskils en nick över.

Efter paus skruvade Eskils upp ytterligare och det kändes helt logiskt när Emil Åberg kunde bomba in 1-0 i den 57 minuten sedan man tagit sig fram på vänsterkanten i ett snyggt anfall.

Efter ledningsmålet blev det lite försiktigt och ängsligt i hemmalaget. Man drog sig tillbaka och fortsatte inte den offensiv man visat upp fram till målet. ÄFF började äta sig in i matchen och skapade en chans i 61 minuten.

Det var dock nära att Eskils kunde öka på ledningen i den 64 minuten men chansen rann ut i sanden.

Istället blev det gästerna som kunde kvittera i den 69 matchminuten när Johan Oremo snyggt nickade fram Anton Kinnander som gjorde 1-1. Målet var snyggt men föregicks av något svajigt försvarsspel.

ÄFF hade mera av spelet efter kvitteringen men det var ändå Eskils som skapade de hetaste chanserna. Undantaget ett skott utifrån som Pontus Löfvenmark i hemmamålet limmade i 78 minuten.

I 79 minuten fick inhopparen Hampus Stoltz ett bra läge men drog bollen högt över mål. Inhoppande Filip Lundeberg avslutade vasst men hans skott gick utanför i den 90+ minuten.

I den 93 minuten fälldes Hampus Stoltz bryskt på straffområdeslinjen men tyvärr gick Casper Segers frispark över målet.

- ÄFF har två bra forwards och det gav utdelning för dem i dag. Jag tycker annars att vi var överlägsna i den första halvleken och fram till ledningsmålet. Men sedan smög sig försiktigheten in och killarna tog inte löpningarna utan blev låga i försvaret, sa tränare Patrik Ingelsten efter matchen.

- Vi tappade lite energi efter vårt mål medan ÄFF fick energi av sin kvittering. Så andra halvlek blev jämnare. Men så är har det ju sett ut mycket under året. Vi har haft svårt att utnyttja chanserna. Samtidigt kan jag inte gnälla när vi ändå gjort 41 mål i serien. Detta kommer att bli bra. Vi har inte nått vår topp ännu. Här finns saker att utveckla och bygga vidare på, slutar Patrik.

Tilläggas ska att matchen spelades inför storpublik sedan Eskils trogna sponsorer bjudit åskådarna på fri entré.