SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Eskilsminne IF
Respekt - Kamratskap - Jämlikhet
Herr A

Varbergs GIF FK
0 - 6
Eskilsminne IF
Varbergs GIF FK0 - 6Eskilsminne IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 04 september, 14:00
Plats:Varberg Energi Arena
Tävling:
Matchnummer: 000026180
Samling:13:00
Tennissiffror när Eskils besegrade Varberg
2021-09-04 18:15

Eskilsminne IF:s herrar visade med bedövande kraft hur man studsar tillbaka från en mindre bra insats när man på lördagen tog säsongens hittills största seger då man på bortaplan besegrade Varbergs GIF med tennissiffrorna 6-0 (2-0). Efter slutsignalen tackade Varbergs tränare för matchen med orden: ”Det var klasskillnad i dag”. Och detta var en dag att glädjas åt inte bara för de tre poängen.

- Ja i dag har jag ingenting att klaga på. Vi håller nollan bakåt, vi gör sex mål och kontrollerar matchen fullständigt. Det var jättekul att se hur unge Max Persson får göra sitt första mål för klubbens A-lag. Dessutom fick våra wingbackar också välförtjänt utdelning för allt sitt slit och Emil Åberg nätade två gånger, säger en glad Patrik Ingelsten, huvudtränare i Eskils.

Till denna - på förhand svåra match - hade Eskils fått tillbaka en handfull spelare jämfört med förlustmatchen mot Vinberg. En av dessa var wingbacken Casper Seger som redan i den 5 minuten kunde göra 0-1.

- Varberg bjöd in till lite speldjup på kanterna vilket gav Casper och Jonatan Persson möjligheter att komma fram bra på kanterna, förklarar Patrik.

I den 23 minuten höll sig Emil Åberg framme och tryckte in 2-0 och redan där kändes det som om matchen i princip var hemma.

- Ja efter detta så hade vi full kontroll. Så länge Varberg orkade hänga med - de första 30 minuterna - så gjorde Niklas Jönsson och Josef Getachew ett jättejobb på vårt mittfält, berömmer han.

Efter pausvilan fortsatte Eskilsmålen att trilla in. I den 54 minuten slog Jonatan Persson ett inlägg som touchade en Varbergsspelare till 0-3.

- Det bedömdes som självmål men jag tycker det är tveksamt, menar Patrik.

I 65 minuten kan Casper Seger göra 0-4 och bara fem minuter senare fyller Emil Åberg på, även han med sitt andra mål för dagen till 0-5.

I den 80 minuten får de båda talangfulla ungdomarna Hampus Stoltz och Max Persson till ett snyggt anfallsspel som avslutas med att Max Persson får göra 0-6 och därmed sitt allra första A-lagsmål.

- Vi gjorde en fantastisk insats i dag. Vi fick två mål bortdömda för offside. Dessutom hade vi två skott i stolpen. Och till detta ytterligare några chanser. Vi gjorde vad vi skulle och nu får vi njuta av denna seger en dag innan vi laddar om till nästa uppgift, konstaterar Patrik.

Nästa match är hemma på Harlyckan på serieledande Ängelholms FF och till den matchen bjuder Eskils på gratis entré så det är bara att komma i tid då publikkapaciteten är begränsad till 600 åskådare.

Text: Lasse Möller
Foto: Bildburken.se


<< Tillbaka