SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Eskilsminne IF
Respekt - Kamratskap - Jämlikhet
Herr A

IS Halmia
vs
Eskilsminne IF
IS HalmiavsEskilsminne IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:tis 15 juni, 19:00
Plats:Örjans Vall
Noor Jassem matchhjälte när Eskils cupvann
2021-06-15 23:04

Eskilsminne IF där medelåldern låg på 20 år kunde i en jämn cupmatch borta mot IS Halmia ta sig vidare till nästa omgång av Svenska cupen. Matchen på Örjans vall slutade 2-3 (1-2) sedan P19-forwarden Noor Jassem svarat för två mål och även varit med i förarbetet till Jesper Larsson mål strax innan pausvilan. Efter matchen hyllade huvudtränare Patrik Ingelsten hela laget och berömde inte minst de ordinarie A-lagsspelarna, som var fem i startelvan, för deras gedigna arbetsinsats och stöttande av de unga killarna.

Eskils åkte till Halmstad med en rekordung trupp. Totalt elva spelare under 20 år varav fem spelare i startelvan. Ett nykomponerat mittbackspar med HIF-förvärvet Danijal Omanovic och P19-spelaren Johan Albin spelade med Jonatan Persson och Casper Seger som ytterbackar framför Adam Larsson i mål.

På mitten spelade P19-spelarna Max Persson och Theo Sjöstrand centralt tillsammans med Filip Lundeberg. Jesper Larsson och Jesper Lundborg spelade på kanterna, och framåt spelade Noor Jassem.

Redan i den 3 minuten kunde Noor Jassem elegant avsluta med en höger yttersida i bortre burgaveln sedan Casper Seger kommit upp på kanten och elegant curlat in bollen bakom Halmias backlinje till en fri Noor.

Halmia kunde kvittera i den 32 minuten sedan Danijal Omanovic oturligt stött bollen i mål när han försökte bryta ett inspel. Ren otur tyvärr men 1-1 i det läget.

I 44 minuten kommer Noor Jassem fram på högerkanten och hittar ett perfekt inspel till Filip Lundeberg som dock misslyckas med skottet. Men bakom honom dyker Jesper Larsson upp och trycker in 1-2 i borte hörnet.

Halmia lyckades sedan kvittrera i andra efter ett fint anfall, men Eskils skulle avgöra matchen. I den 89 minuten rycker Noor Jassem sig fri och avslutar lika kallt som vid 0-1 när han bredsidar in 2-3.

- Jag är jättestolt över hela laget. De rutinerade killarna tog på sig stort ansvar och stöttade de yngre om de slarvade lite eller gjorde någon missbedömning. Tillsammans bildade man dock ett mycket bra kollektiv. Vi ska ha i minne att Halmia bytte in sina bästa spelare i andra halvlek för att avgöra. Vi gjorde ett byte när Oskar Nilsson från P19 ersatte Jesper Lundborg, säger Patrik Ingelsten.

- Halmia hade lite mer boll än vi men de skapade inte så många farliga chanser förutom målen. Vi hade ytterligare några lägen som kunde resulterat, säger han.

Patrik vill inte lyfta någon spelare över kollektivet även om han förstås ger Noor Jassem lite extra plus.

- En otroligt stark och målfarlig forward. Han är duktig felvänd och har kyla i avsluten, berömmer han.

- Avslutningsvis vill jag berömma Eskils för det fantastiska jobb man gör i ungdomsled och Akademi. Jag har svårt att se att det finns många klubbar i Skåne som har denna återväxt med egna killar. Ledare, tränare och klubb gör ett fantastiskt jobb, poängterar Patrik.

Text: Lasse Möller

Bild: Bildburken.se


<< Tillbaka