SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Eskilsminne IF
Respekt - Kamratskap - Jämlikhet
Herr A

Eskilsminne IF
3 - 0
IS Halmia
Eskilsminne IF3 - 0IS Halmia

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 29 januari, 14:00
Plats:Harlyckan 3
Ungdomarna gladde när Eskils besegrade Halmia
2022-01-29 18:41

Eskilsminne IF:s herrar fick en flygande start på säsongen när man på lördagen besegrade gästande IS Halmia med 3-0 (1-0) i årets första träningsmatch. Trots regn och blåst och bara några få plusgrader bjöd ett ungdomligt Eskils upp till en energiladdad och positiv match. Resultatet var nästan i underkant då gul-blått hade taktpinnen större delen av matchen.

- Det blev lite slarvigt till och från förstås men det får vi väl tillskriva att det var första matchen för säsongen. Jag kan inte klaga på killarnas inställning. Det var härlig energi och inställningen fantastisk, berömmer tränare Patrik Ingelsten efter matchen.

- Samtliga spelare deltog i presspelet och i speluppbyggnaden. Med tanke på att vi fick spela med många ungdomar på grund av sjukdom och karantän var insatsen lovande, konstaterade han.

Eskils började med en väldigt ung startelva och avslutade med en ännu yngre. De flesta spelare fick ungefär 45 minuter medan en del gavs lite längre tid. En P19-spelare som fick 90 minuter var mittbacken Johan Albin. Det kändes nästan som att det föddes en blivande storspelare när han gick in och gjorde en närmast prickfri insats.

- Jag är mest imponerad av Johans insats i dag. Att gå in i trebackslinjen och spela så här är imponerande. Även P19-målvakten Harry Lomsten svarade för en mycket bra insats och förtjänar extra beröm, tycker Patrik.

 

Harry Lomsten gjorde A-lagsdebut i målet och utespelarna Altin Berisha, Wilhelm Olsen, Adham Hazime och Victor Carlberg fick också göra sin första match i A-laget. Nyförvärvet Filip Larsson från Halmstads BK gjorde också sin första match i den gulblå dressen med den äran. 

Patrik passar också på att ge berömmande ord till dagens provspelade - mittfältaren Zemri Callaku - som efter en långtidsskada och en veckas provträning med Eskils svarade för en intressant match.

- Han är bra med boll och visade prov på bra passningar i djupled, berömmer Patrik.

Eskils tog ganska omgående ett rejält tag om matchen och när Noor Jassem mycket snyggt pricksköt 1-0 var det helt i sin ordning. Noor svarade tillsammans med Max Persson och Altin Berisha för en virvlande första halvlek i anfallet. Där understöddes man av en Alexander Engholm som sprudlade av spelglädje.

I andra halvlek byttes en rad spelare ut men Eskils behöll initiativet och när William Nilsson återigen visade sin kvalitet som huvudspelare och stötte in 2-0 var detta helt rättvist. Målgörandes avslutades av Andreas Quist Svensson som fick göra sitt första mål i Eskilströjan. Andy hade dessutom en snygg lobb i ribban och visar att han är på gång igen.

Text: Lasse Möller
Foto: Bildburken.se


<< Tillbaka