SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Eskilsminne IF
Respekt - Kamratskap - Jämlikhet
Herr A

Eskilsminne IF
3 - 2
Lunds BK
Eskilsminne IF3 - 2Lunds BK

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 12 februari, 14:00
Plats:Harlyckan 3
Hattrick från Engholm när Eskils besegrade Lund
2022-02-12 18:10

Efter 15 minuters spel av Cupgenrepet mot Division 1-laget Lunds BK ledde Eskilsminne IF med 3-0 sedan Alexander Engholm svarat för en äkta hattrick och visat att hans form är fortsatt strålande. Alexander hade inför dagens match stått för två bra prestationer mot Halmia och Ängelholm. Matchen slutade 3-2 (3-0) sedan Eskils tappat i presspelet i andra halvlek och dessutom släppt in två enkla mål.

Alexander Engholm är tillbaka i slag och är nästan att betrakta som ett vasst nyförvärv även om han kom tillbaka så smått under hösten efter sin långa skadefrånvaro. Spelsugen, effektiv och med ett enormt driv i spelet. Om Alexander får vara frisk och hel går han med garanti mot en riktigt bra säsong det törs vi lova.

Det tog bara lite drygt 2 minuter innan han hade hittat rätt bakom tidigare Eskilsmålvakten Emir Plakalo. Från vänsterkanten drog han en kanon i bortre krysset till 1-0.

I den 11 minuten svarade gästernas målvakt för ett tveksamt ingripande och Alexander snappade upp bollen en bit ut och avslutade med precision från distans till 2-0.

I 15 minuten höll han sig framme och kunde från nära håll sätta dit 3-0 när Lund bjöd på ett nytt tveksamt ingripande. 

Till detta ska läggas att hans rörlighet och finurlighet i kombination av teknik och snabbhet satte myror i huvudet på gästerna. Alexander var en motor som accentuerade sin stigande form med stor tydlighet.

Hela första halvlek var Eskils det dominerade laget. Det syntes inte att Lunds BK som satsar hårt i Division 1 spelade en division högre. Eskils anfallstrio med Alexander Engholm, Hampus Stoltz och Yonathan Getachew var hela tiden ett hot mot Lundaförsvaret. Samtidigt som Eskils mittfält med Filip Lundeberg, Josef Getachew, Zemri Callaku och Casper seger understödde i en stark press.

Trebackslinjen denna dag bestod av Danijal Omanovic, William Nilsson och Filip Larsson och i mål spelade Hampus Nilsson.

Efter paus kom inte Eskils upp i den standard laget höll under de första 45 minuterna. Gästerna kunde ta tag i bollinnehavet och hemmaspelarna kom på mellanhand. Redan i 57 minuten kom också reduceringen till 3-1.

Lunds BK satsade nu ännu hårdare framåt och kunde göra 3-2 i 66 minuten på dagens andra försvarsdebacle.

I den 76 minuten blåste domaren straff när Ahmad El Khalayli glidtacklade i straffområdet. Men domslutet ändrades som tur var efter sampråk med den bättre placerade linjedomaren och efter detta så lyfte Eskils upp spelet igen och avslutade klart godkänt sista kvarten.

Matchen slutade 3-2 och tränare Patrik Ingelsten var trots allt nöjd med mycket även om den andra halvleken inte blev vad han hoppats.

- Vi var jättebra i den första halvleken men tyvärr så tappade vi presspelet efter paus. Vi kom inte rätt in i det. Mycket kan förstås bero på att vi just nu är inne i en stenhård träningsperiod och killarna är trötta. Vi får släppa av lite på träningen nästa vecka i och med att vi går in i cupspelet nästa helg, säger han.

- Jag är glad för att killarna jobbade och slet hårt. De tog sina löpningar även om spelet inte fungerade helt. Men trots allt besegrade vi ett Division 1-lag och vi släppte in två lite för enkla mål ska sägas, konstaterade Patrik.

Alexander Engholm tycks ha hittat målformen?

- Ja det var mycket bra. Hans mål kom också som en frukt av att Hampus Stoltz svarade för ett starkt presspel, menade Patrik.

Nu väntar närmast match mot Örebro SK i cupen och den ende spelare som kommer in i truppen inför den är Victor Wahlgren som inte deltog på lördagen då han var upptagen med dop av sitt barn.

Text: Lasse Möller


<< Tillbaka