SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Eskilsminne IF
Respekt - Kamratskap - Jämlikhet
Herr A

Ängelholms FF
1 - 1
Eskilsminne IF
Ängelholms FF1 - 1Eskilsminne IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 05 februari, 13:00
Plats:Fridhemsparken
Oavgjort med mersmak för Eskils
2022-02-05 18:58

Eskilsminne IF:s herrar följde upp träningsmatchdebuten mot Halmia med att svara för en gedigen insats mot Ängelholms FF på lördagen i den kyliga Ängelholmsvinden. Matchen slutade 1-1 (1-1) men ingen hade nog protesterat om Eskils hade gjort ytterligare något mål.

Den första halvleken gick i Eskils tecken även om ÄFF startade matchen väldigt piggt. De kunde också utnyttja medvinden och göra 1-0 tidigt efter hörna genom Emil Åberg som lämnade Eskils för Ängelholmslaget inför denna säsong.

Målet kunde inte debuterande målvakten Hampus Nilsson i Eskilsmålet göra mycket åt. Resten av matchen var Hampus säkerheten själv och kunde tillsammans med ett ramstarkt försvar se till att hemmalagets chanser aldrig blev riktigt farliga.

I trebackslinjen kom en nygammal Eskilsspelare tillbaka och visade upp att takterna från 2018 då han gjorde en strålande säsong i klubben satt kvar. Vi talar om Jonathan Olsson som lämnade för Råå IF men nu provtränar med Eskilsminne för en eventuell comeback.


Tyvärr åkte ”Jonte” på en otäck armbåge över näsan och fick tillbringa många minuter bredvid plan medan man försökte få bort allt blod från ansikte och händer. Men den tid han fick på plan visade ”Jonte” att han fortfarande är en fullt kompetent spelare.

Eskils vassa anfallsspel och tunga press kunde också till slut ge utdelning i den första halvleken då Hampus Stoltz tog sig fram på vänsterkanten och från snäv vinkel elegant rullade in 1-1 i bortre nätgaveln. Kanske skulle Hampus även haft en straff i den första halvleken när han petade bollen förbi en Ängelholmsspelare som verkade träffa Hampus fot snarare än bollen, men domaren höll inte med.

Eskils fortsatte att skapa chanser och spelet gav en klar indikation på att tränare Ingelstens idéer har fått rejält fäste. Hård press, många löpmeter och fullständigt hängiven inställning från alla spelare.

Efter paus skapade Eskils två rejäla chanser direkt när William Nilsson först sköt och sedan minuterna senare nickade och då ÄFF-målvakten båda gånger tvingades tippa till hörna.

När Eskils började byta in sina ungdomar på bredare front fick ÄFF mera bollinnehav och tyngd. Men laget hade svårt att skapa chanser även om yttern Emil Håkansson försökte med ett par genombrott.

På Eskils kant fick provspelaren Ahmad El Khalayli från Högaborg chansen som vänster wingback. 22-åringen var en positiv överraskning. Fjolårets Division 3-spelare spelade fullständigt respektlöst mot motståndarna från Division 1. Snabb, teknisk och med ett bra passningsspel.

- Det kändes som det stämde bra direkt, sa en glad Ahmad när han blivit utbytt i andra halvlek.

- Jag spelade med mycket bra medspelare idag. Kommunikationen och kunnandet är mycket bra i Eskils, berömde han. Det finns en härlig kemi i laget.

Den tredje provpslearen för dagen var den före detta Halmiaspelaren Zemri Callaku som gjorde en bra match på mittfältet. Han medverkade även i första träningsmatchen mot sitt gamla lag men nu ställde Zemri mot lite hårdare motstånd.

- Det kändes bra. Vi gav dem lite jobb, skrattade han efter matchen.

Zemri är en stark bollvinnare med en mycket bra bollkänsla och läckra passningar.

Efter matchen var Patrik Ingelsten tillfreds med mycket.

- Det var misstag i det tekniska utförandet emellanåt men det är väl inte så mycket annat att vänta då vi är många nya spelare i laget i dag. Spelare som inte är vana vid spelsystemet. Men jag är oerhört nöjd med arbetsinsatsen, presspelet och det fortsatt starka löpandet, konstaterar han.

- Jag tycker vi borde gjort något mål till men på det stora hela var det en mycket bra insats, sa han.

Tilläggas kan att ytterligare en spelare från Eskils talangfabrik gjorde A-lagsdebut. Denna gång var det P19-spelaren Melvin Larsson som fick spela avslutningen av andra halvlek. Melvin klev in respektlöst och visade sig ha goda fysiska förutsättningar och en fin speluppfattning. En lovande debut av kusinen till Allsvenska Kalmar FF:s nyförvärv Kevin Jensen.

Text: Lasse Möller


<< Tillbaka