SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Eskilsminne IF
Respekt - Kamratskap - Jämlikhet
Herr A

Tvååkers IF
1 - 1
Eskilsminne IF
Tvååkers IF1 - 1Eskilsminne IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 26 mars, 13:00
Plats:Övrevi C
Eskils herrar genrepade med mersmak
2022-03-26 18:14

Eskilsminne IF:s herrar svarade för ett genrep med mersmak sedan laget spelat 1-1 borta mot Division 1-laget Tvååker IF efter underläge 0-1 i paus. Efter en första halvlek där passningsspelet brast rättade man till bristerna i paus och i den andra halvleken bjöd Eskils på en klart plusbetonad insats.

Eskils huvudtränare Patrik Ingelsten var inte nöjd med matchens första halvlek.

- Vi hade problem med vårt passningsspel på en konstgräsplan som väl inte var den allra bästa. Det var många felpass i kombination med att vi mötte ett lag som spelade mycket längre bollar. I paus bestämde vi oss för att försöka få bättre passningsskärpa och det gav resultat, säger Patrik.

- Killarna svarade för en mycket bra andra halvlek och vi kunde lika gärna ha vunnit matchen då vi förutom målet också skapade tre riktigt heta chanser, konstaterar han.

Eskilsspelarnas insats var bra matchen igenom. Även i första halvlek då den tekniska delen inte fungerade kämpade och jobbade man hårt.

- Det var roligt att se hur flera unga spelare klev fram och svarade för bra insatser. Johan Albin, Theo Sjöstrand och Wilhelm Olsen spelade och gjorde jättebra ifrån sig. Men samtliga spelare får klart godkänt i matchen. Extra plus till målvakten Hampus Nilsson som klev fram med ett par riktigt bra räddningar. Hampus har tagit på sig en ledarroll i laget, berömmer Patrik.

Eskils kvitteringsmål i matchen förtjänar också att belysas. Ett anfall drogs upp på högerkanten där ett av årets nyförvärv - Filip Larsson - kom fram och serverade Filip Lundeberg en perfekt boll som den senare dunkade i nät.

- Nu laddar vi för seriepremiären efter ett oavgjort resultat med mersmak och ännu en match där vi gick obesegrade ifrån, slutar Patrik.

Text: Lasse Möller
Foto: Bildburken.se


<< Tillbaka