SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Eskilsminne IF
Respekt - Kamratskap - Jämlikhet
Herr A

Onsala BK
0 - 1
Eskilsminne IF
Onsala BK0 - 1Eskilsminne IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 02 april, 14:00
Plats:Rydets IP A konstgräs
Tävling:
Matchnummer: 000026007
Samling:13:00
Eskils avgjorde seriepremiären på tilläggstid
2022-04-02 17:56

I den 91 minuten får Eskilsminne IF en hörna i lördagens seriepremiär borta mot Onsala. Yonathan Getachew kliver fram och skruvar hörnan via bortre stolpen i mål och Eskils får det förlösande målet som betyder seger med 1-0 och tre härliga premiärpoäng. Matchen spelandes på ett för gästerna svårbemästrat konstgräs och även om laget skapade ett antal klara chanser fungerade inte spelet riktigt.

- De första 10-15 minuterna hade vi svårt att få spelet att fungera. Strukturen i defensiven var inte bra. Men efter den inledande kvarten tog vi över och var klart bättre. Vi skapade ett antal chanser där som borde resulterat i mål, säger tränare Patrik Ingelsten.

 

Onsala hade dock den mest klara målchansen när Eskils bjöd hemmalaget på ett anfall där hemmaspelaren som tur var fick en felträff när han skulle lägga in bollen i nät. Eskils tog över halvleken, men förhoppningen var att kunna få ännu bättre ordning på spelet i den andra halvleken. Så blev det inte riktigt. 

 

- I den andra halvleken blev vi lite för ”baktunga”. Vi kom inte upp i presspelet som vi skulle och anfallen blev alltför korta, konstaterar han.

I den andra halvleken vaskade Onsala fram en riktigt vass chans men här svarade nyförvärvets Eskils mål - Hampus Nilsson - för en jätteräddning. Men även Eskils hade målchanser.

- Även om spelet inte riktigt stämde i matchen så kändes det ändå inte som om det var premiärnerver och anspänning. Underlaget var svårhanterat. Jag tycker ändå att vi skapade tillräckligt för att segern skulle vara motiverad, påpekar Patrik.

- När inte spelet funkade riktigt ute på plan så är det skönt att vi kan leverera på en fast situation. Vi fick marginalerna på vår sida i slutet och det tackar jag för. Jag är mycket nöjd med att vi håller nollan och att samtliga spelare verkligen svarade för en hundraprocentig arbetsinsats.

Målet var en läckerhet signerat eleganten och teknikern Yonathan Getachew som snyggt skruvade hörnan i bortre målstolpen och i nät.

Den 10 april väntar Assyriska BK i hemmapremiären på Harlyckan.

- Samtliga spelare var klart godkända men jag vet att alla känner att vi kan leverera ett steg bättre, betonar Patrik.

- I dag vill jag inte lyfta fram någon speciell spelare. Samtliga var godkända och gjorde en stark arbetsinsats, slutar han.

Text: Lasse Möller


<< Tillbaka