SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Eskilsminne IF
Respekt - Kamratskap - Jämlikhet
Herr A

Eskilsminne IF
1 - 0
Assyriska BK
Eskilsminne IF1 - 0Assyriska BK

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 10 april, 14:00
Plats:Harlyckans IP 1
Tävling:
Matchnummer: 000026011
Samling:13:00
Fredrik Liverstam fixade ny Eskilsseger
2022-04-10 19:06

Med ett iskallt avslut såg Eskilsminne IF:s meriterade nyförvärv Fredrik Liverstam till att säkra tre poäng i söndagens hemmapremiär mot Assyriska BK. Hans 1-0-mål fastställde nämligen segern i en match som Eskils dominerade kraftigt stundtals och skapade farliga chanser. Men där man också emellanåt tappade initiativet och lät Assyriska föra spelet. Det var dock inte mycket gästerna skapade i chansväg.

Eskils huvudtränare Patrik Ingelsten var kluven efter söndagens match som innebär att hans lag efter två omgångar har sex poäng och ännu inte släppt in något mål.

- Det var en tillräckligt bra match för att vi skulle vinna. Men det blev lite ostrukturerat stundtals. En del berodde på att vi drabbades av sjukdom på Victor Wahlgren strax före avspark och sedan tvingades Josef Getachew gå ut redan efter 28 minuter, säger Patrik direkt efter matchen.

- En hård vind och gräspremiär spelade kanske också lite spratt. Jag tycker dock att vi borde kunnat göra något mål till i andra halvlek och stängt ner matchen. Jag anser att det mål Andreas Quist Svensson gör som blir bortdömt skulle godkännas och dessutom borde Yonathan Getachew fått en solklar straff, konstaterar han.

Situationerna Patrik talar om kom i andra halvlek när Eskils hade etablerat ett hårt tryck på gästernas mål. I 72 minuten petar Andreas Quist Svensson - som svarade för ett strålande inhopp sista 23 minuterna - in bollen och alla jublade för 2-0. Men domaren blåste frispark till Assyriska.

- Han påstod att jag sparkat bollen ur händerna från målvakten. Men det var deras egen spelare som kolliderade med keepern och jag slog in bollen utan att vara i närheten av målvakten, säger Andreas.

Den andra situationen kom minuten senare då Yonathan Getachew kapades i straffområdet utan minsta reaktion från domaren men med högljudda protester från Eskilsspelarna.

Assyriska kom till Harlyckan med fjolårets 0-5-förlust i minnet. Man hade bestämt sig för att sätta till rejält vilket man också gjorde. Laget drog på sig fem gula kort - vilket inte var i överkant. Dessutom ett rött direkt när en av deras försvarare sparkade ner Yonathan Getachew i ett minst sagt vårdslöst ingripande i matchens 85 minut.

I den första halvleken kontrollerade Eskils matchen klart fram till sista kvarten. Man skapade några möjligheter dock utan att få till den riktigt heta chansen. Den kom först efter 34 minuter då Casper Segers skott smet strax utanför.

Assyriskas framstötar var lätträknade och deras farlighet i halvleken kom efter misstag i Eskilsförsvaret. Men här var målvakten Hampus Nilsson säkerheten själv och gick ut och täckte avslutet.

I matchens 41 minut - när Josef Getachew redan fått lämna plan och ersatts med Ahmad El Khalayli fick William Nilsson en ful armbåge i ansiktet och tvingades till omplåstring utanför plan och tröjbyte på grund av blodvidet. Situationen resulterade inte i någon varning bör påpekas.

I andra halvlek radade Eskils upp farligheterna utan att det blev mer än Fredrik Liverstams debutmål i den gul-blå trojan.

- Jag satte mitt hittills bästa målrekord för en säsong förra året med tre mål så jag är på god väg redan, skrattade han efter matchen.

Ett bortdömt mål och en utebliven straff var det hetaste i halvleken i övrigt tillsammans med ett ribbskott och Andreas Quist Svensson avslut strax över ribban

- De yttre omständigheterna var kanske inte de bästa men det är inga ursäkter. Vi får ändå vara nöjda med att vinna och fortfarande hålla nollan, konstaterade Fredrik efter matchen.

- Det var en svårspelad match men jag tycker vi hade bra kontroll och de skapade ju inte mer än kanske två chanser på hela matchen, sa han.

Tränare Patrik Ingelsten håller med Fredrik Liverstam.

- Vi får glädja oss åt att det viktigaste målet uppfylldes. Tre poäng! Dessutom jobbade samtliga spelare mycket bra. Jag måste också säga att samtliga avbytare kom in och gjorde mycket bra ifrån sig, betonade han.

En av dessa av bytara var Akram Mansour som kom in med 23 minuter tillsammans med Andreas Quist Svensson och blev en rejäl vitamininjektion. Akram visade upp ett intressant register.

Brytstark, teknisk, offensiv och med härlig löpvilja.

- Ja det gick väl okey. Det kändes bra att vara igång och kunna bidra. Men vi måste kunna bättre än så här. Mot lag som Assyriska måste man försöka stänga matchen snabbt med några mål. Så långe det bara står 1-0 finns risken att de får in en kvittering, säger Akram.

Stark arbetsinsats av alla i Eskils. Extra plus till Alexander Engholm, Andreas Quist Svensson och Akram Mansour.

Text: Lasse Möller
Foto: Bildburken.se


<< Tillbaka