SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Eskilsminne IF
Respekt - Kamratskap - Jämlikhet
Herr A
Eskilsminne IF
4 - 1
Hittarps IK
Eskilsminne IF4 - 1Hittarps IK

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 23 april, 14:00
Plats:Harlyckans IP 1
Tävling:
Matchnummer: 000026027
Samling:13:00
Stor scenförändring när Eskils derbyvann
2022-04-23 18:34

Tala om scenförändring! Efter en sömnig första halvlek av derbyt mellan Eskilsminne IF och Hittarps IK vandrade hemmalaget av Harlyckan med 0-1 i nacken. Efter paus exploderade Eskils med tre snabba mål på första kvarten och kunde defilera hem en klar 4-1-seger. Inte konstigt att segersången kändes extra bra efter att lokalkonkurrenten besegrats.

- Jag förklarade för spelarna att receptet att vinna fotbollsmatcher ligger i att löpa, vinna dueller och inte ligga på 80-90 procent i inställning, förklarade huvudtränare Patrik Ingelsten efter match.

- Vi kontrollerade de inledande 20 minuterna bra tycker jag men sedan började vi bli nonchalanta och då får vi det jobbigt. Jag blev överraskad av inställningen då vi gjorde en så helgjuten insats mot Ullared. Många lag kan ta oss på inställningen men om vi tar maxlöpningarna och alla jobbar för fullt är vi bra. Men vi måste ligga på denna nivån hela tiden eftersom alla lag vill slå oss, konstaterar han.

Matchen fick en försiktig inledning inför de 507 åskådare som tagit sig till Harlyckan denna soliga lördag. Eskils såg ut att kontrollera sina motståndare ganska bra. Men Hittarps snabba forwards slutade inte löpa och man skapade ett antal småfarliga chanser där en boll i stolpens utsida efter att ha ändrat riktning på en hemmaförsvarare i 40 minuten var det farligaste ditills.

Men i första halvleks allra sista skälvande sekunder fick Hittarp ta sig fram på högerkanten och bollen spelades in förbi alla spelare framför Hampus Nilsson i hemmamålet och där stod Tim Amilon Persson på vänsterkanten och stötte enkelt in 0-1.

Eskils gjorde två byten i paus då Josef Getachew och Filip Larsson gick ut och ersattes med Zemri Callaku och Filip Lundeberg. Det tog bara knappt två minuter innan Eskils fick utdelning. Casper Seger kom igenom och kunde pricka in 1-1. Ett mål som naturligtvis blev en liten chock för Hittarpsspelarna.

Eskils presenterade en helt annan inställning och framförallt ett helt annat jobb i den andra halvleken. Pressen och löpningarna gav också resultat i den 56 minuten då Casper Seger gjorde en stark löpning på högerkanten och serverade Filip Lundeberg en perfekt boll längs det nyklippta gräset och 2-1 var ett faktum.

Detta satte ner stridsviljan rejält på den dittills obesegrade nykomlingen Hittarp och när planens gigant - Alexander Engholm - bjöd på en strålande uppvisning i den 60 minuten och satte dit 3-1 gick luften ur serieledarballongen.

Eskils fortsatte att pumpa på precis så som Patrik Ingelsten alltid predikar att spelarna ska göra. Man hade momentur och ville mer.

Noor Jassem - som kom in istället för Andreas Quist Svensson - fick redan efter tre minuter på plan ett friläge men kom lite för nära gästernas målvakt som kunde blockera avslutet.

I den 75 minuten fick Akram Mansour hoppa in istället för Yonathan Getachew. Akram gav åter prov på sin inställning och fysiska styrka när han i den 83 minuten i hård närkamp med en Hittarpsförsvarare kunde göra 4-1.

Med fem minuter kvar blev det en grym bakskruv på en boll i Eskilsförsvaret. Bollen tog i Hampus Nilssons ribba men farligare än så blev det inte. Eskils vann matchen klart efter en strålande andrahalvlek. Nu ligger laget tvåa i serien efter serieledande Husqvarna på full pott efter fyra matcher.

- Det känns naturligtvis jäkligt surt att behöva släppa in ett sådant slarvmål. Fyra raka nollor hade känts betydligt roligare, sa målvakten Hampus Nilsson efter segermatchen.

- Men vi var inte riktigt där i första halvlek. Efter paus blev det ju betydligt bättre och vi visade åter att det är mycket svårt att skapa chanser och göra mål på oss. De hade ju egentligen inte mycket mer än ett par chanser, konstaterade han.

Alexander Engholm utsågs till hemmalagets bäste spelare och det var inget någon kunde protestera mot.

- Det känns bra nu. Jag är spelsugen och det går bra för mig. Men det är roligare när det går bra för alla i laget, förklarade Alexander.

- Första halvlek tycker jag vi jobbar på men vi var inte samspelta i defensiven och det straffade sig. Efter paus var det inget snack om saken. Vi vet hur bra vi är när det stämmer. Det är en fin synergi i laget och då är det jäkligt enkelt att spela fotboll, tycker han.

Trots en halvknackig förstahalvlek blir det ändå klart godkänt till samtliga spelare i hemmalaget. Extra plus till Fredrik Liverstam och inhopparen Filip Lundeberg förutom Alexander Engholm förstås.

Text: Lasse Möller
Foto: Bildburken.se


<< Tillbaka

Spelade matcher
Lör 11/11 15:00
1 - 2  
Sön 5/11 13:00
4 - 3  
Sön 29/10 15:00
3 - 1  
Lör 21/10 16:00
0 - 1  
Sön 15/10 13:00
1 - 0  
Lör 7/10 16:00
2 - 1  
 
 
 
Senaste från Bildburken:

Se alla bilder från Eskilsminnes hemmamatcher på både herr- och damsidan på Bildburken.se
© Vid frågor om bilder kontakta janne@bildburken.se