SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Eskilsminne IF
Respekt - Kamratskap - Jämlikhet
Herr A
Eskilsminne IF
3 - 1
Landvetter IS
Eskilsminne IF3 - 1Landvetter IS

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 04 juni, 14:00
Plats:Harlyckans IP 1
Tävling:
Matchnummer: 000026075
Samling:13:00
Eskils lät sig inte provoceras och vann igen
2022-06-04 19:01

Efter lördagens segermatch mot Landvetter IS var Eskilsminne IF:s huvudtränare Patrik Ingelsten både glad för att laget tog en klockren seger med 3-1 (2-0) och att hans spelare höll huvudena kalla och inte lät sig provoceras av motståndarna. Landvetter fick ett rött kort och emellanåt spelade man tufft i överkant. Segern innebar att serieledaren Eskils nu spelat elva matcher med tio segrar och en oavgjord som facit.

Nykomlingen Landvetter kom till Harlyckan för att störa och vara jobbiga mot serieledaren. I första halvlek fungerade inte gästernas taktik speciellt bra. Eskils tog ett starkt grepp om spelet och tillät inte Landvetter sticka upp.

Chanserna blev allt klarare och när utdelningen kom efter 25 minuter var det helt logiskt. Efter en stark sekvens kommer bollen in från vänsterkanten och där dyker Filip Lundeberg upp och dunkar in 1-0.

Eskils fortsatte rulla runt och tillät inte gästerna få till ett enda avslut på mål.

Istället kom fullt rättvist 2-0 i 38 minuten då William Nilsson kunde avsluta med en distinkt vänsterfot sedan Zemri Callaku först spelat fram Casper Seger som serverade William rena smörgåsbordet.

När William Nilsson sedan skarvar in 3-0 efter en perfekt hörna från Yonathan Getachew bakom mångårige Allsvenske målvakten Axel Wibrån började åskådarna så smått plocka fram kulramarna. Förhoppningarna sjönk inte när Landvetters Leart Ramani fick rött kort direkt sedan han synnerligen fult sparkat ner Zemri Callaku i knävecken bakifrån i den 51 minuten.

Ett ouppmärksamt Eskils fick dock en rejäl kalldusch i den 54 minuten Landvetter väl enkelt fick reducera till 3-1. Detta var Landvetters första avslut på mål bör tilläggas.

Resten av halvleken försökte Landvetter provocera fram reaktioner i hemmalaget. Man det var flera fula tacklingar och Eskils skulle få ett gult kort då Zemri Callaku fällde en motståndare i den 77 minuten.

I den 81 minuten inträffade en incident som häpnadsväckande nog bara gav Landvetters Edwin Mahisa gult kort. William Nilsson var på väg igenom från sin wingbacksposition på vänsterkanten när han brutalt sparkades ner bakifrån. Eskilsspelarnas protester gav dock inget gehör hos domaren Barech Afzal Khan.

Det blev inte bättre stämning när domaren minuten efteråt dömde bort ett mål för Eskils vilket orsakade ännu mera protester.

Ytterligare en ful tackling resulterade i varning på Omar Conteh i Landvetter.

Det blev inga fler mål och efter matchen drog Eskilstränaren Patrik Ingelsten en lättnandets suck och berömde spelarnas mentala styrka.

- Jag är oerhört stolt över hur mina spelare hanterade denna match. Trots så mycket provocerande och fult spel kunde man hålla sig lugna och kalla. All respekt till mina spelare som fokuserade och visade att vi är det betydligt bättre laget, säger Patrik.

- Jag var aldrig orolig någon gång under matchen. Tyvärr bjuder vi på ett billigt mål men vi vinner med 3-1 och borde nog gjort minst två mål till, tycker han.

Redan i 65 minuten byttes högerwingbacken Casper Seger ut och ersattes med Filip Larsson. Varför kom det bytet?

- Vi har spelat mycket och jag ville spara Casper lite. Dessutom har Filip slitit och jobbat hårt och förtjänade att få komma in och få lite mera minuter. Det vara ju bara millimetrarna från att han hunnit upp en fin boll på högerkanten och då kunde det blivit riktigt farligt, säger Patrik.

William Nilsson var lite av dagens huvudperson med två snygga mål och dessutom ett läge där han i rimlighetens namn borde fått ett rött kort med sig.

- Ja den situationen var väl diskutabel, skrattar William och skakar på huvudet.

Du har spelat mittback och innermittfältare tidigare. Nu har du blivit wingback. Hur fungerar det?

- Det känns jättebra. Jag får vara med mycket i spelet både offensivt och defensivt. Jag trivs i denna rollen. Roligt känna att man kan spela på flera olika positioner, säger William.

Två mål i en och samma A-lagsmatch har det hänt förr?

- Nej det tror jag inte. Första var ju bara att sätta foten till på ”Cappes” grymma frispelning. Det andra var en perfekt hörna av ”Yonthe” som jag skarvade in, förklarar han.

Ni utsattes för mycket provokation och tufft spel i dag. Hur känns det?

- Vi vet vad vi kan och vi har utvecklats mycket. Vi går inte på motståndarnas försök att få igång bråk och reaktion. I dag var de irriterade för att vi var mycket bättre, poängterar William.

Danijal Omanovic fyller i:

- De försökte krypa in under vårt skinn men det var nog så att vi kom in under deras. Denna match påminde mycket om den mot Tölö. Det smäller på hela tiden. Precis som det är deras målsättning när vi ska möta dem, sa Dani.

Klart plus till samtliga spelare i Eskils denna dag. William Nilsson och Zemri Callaku får den där 5:an medan övriga får 4.

Texta: Lasse Möller
Foto: Bildburken.se


<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
Lör 17/2 12:00
1 - 1  
Lör 10/2 12:00
0 - 1  
Lör 3/2 12:00
2 - 1  
Lör 11/11 15:00
1 - 2  
Sön 5/11 13:00
4 - 3  
Sön 29/10 15:00
3 - 1  
 
 
 

Se alla bilder från Eskilsminnes hemmamatcher på både herr- och damsidan på Bildburken.se
© Vid frågor om bilder kontakta janne@bildburken.se