SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Eskilsminne IF
Respekt - Kamratskap - Jämlikhet
Herr A

Husqvarna FF
2 - 1
Eskilsminne IF
Husqvarna FF2 - 1Eskilsminne IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 11 juni, 16:00
Plats:Vapenvallen 1, Huskvarna
Tävling:
Matchnummer: 000026081
Samling:15:00
Mardrömsstart gav Eskils första förlusten
2022-06-11 19:08

En mardrömsstart med underläge 0-2 efter 4 minuter förstörde dagen när Eskilsminne IF mötte serietvåan Husqvarna FF borta i en direkt seriefinal. Eskilsspelarna reste sig dock efter kallduschen och svarade för en gedigen arbetsinsats matchen igenom. Men närmare än 1-2 kom inte serieledaren som dock fortfarande behåller förarsätet i serien.

- Jag hade varit besviken om vi blivit utspelade och förlorat matchen utan någon diskussion. Men i detta fall kan jag bara konstatera att en normal dag så vinner vi denna match med tanke på vårt övertag där Husqvarna inte skapade något avslut på mål under hela andra halvlek. Vi hade förutom målet ytterligare några möjligheter där det dock inte lyckades i sista momentet, säger Eskilscoachen Patrik Ingelsten.

Det hade bara gått 35 sekunder av matchen när hemmalaget får rena drömstarten. Patrik Ingelsten konstaterar att det målet var inte mycket att göra något åt.

- Nej deras spelare - Tarek Alnator - får till rena drömträffen strax utanför straffområdet och gör ett fantastiskt fint mål. Däremot har jag svårt att släppa 0-2 i den 4 minuten. Vi ska rensa undan i eget straffområde efter en fast situation men bollen tar på en Huskvarnaspelares benskydd - Benjamin Lindblad - och studsar över våra spelare och smiter in utan chans för Hampus Nilsson i mål, berättar Patrik.

- Efter det målet reser vi oss prestationsmässigt och spelarna visar att vi är både fysiskt och mentalt starka. Man tar jobbet i alla 95 minuterna och står upp mot ett mycket svårspelat lag. Husqvarna spelar man-man och de var jobbiga att möta i dag, säger han.

Eskils reduceringsmål kom i den 87 minuten då Noor Jassem fångar upp en långboll och ensam med målvakten avslutar han behärskat till 1-2.

Efter elva matcher tog alltså den obesegrade matchraden slut. Men trots den olyckliga förlusten så behåller Eskils serieledningen med två poäng tillgodo på Husqvarna.

- Jag är inte det minsta orolig för fortsättningen. Vi har visat att vi kan fokusera på varje match och göra jobbet. Förlusten svider men inte så mycket eftersom vi var bättre än de var. Men det var en dag när inget ville fungera fullt ut. Nu laddar vi om inför hemmamatchen mot Torslanda den 19 juni, poängterar Patrik.

Som vanligt är inte Patrik Ingelsten glad för att lyfta fram individuella prestationer utan hyllar kollektivet för arbetsinsatser och viljan att inte ge upp trots tidigt motgång i matchen.

Text: Lasse Möller


<< Tillbaka