Matchnummer: 000026089
Samling:13:00
Eskils vann gastkramning mot Torslanda
2022-06-19 19:25

När krutröken lagt sig på Harlyckan efter söndagens match mellan Eskilsminne IF och Torslanda IK stod hemmalaget som segrare med 2-1 (0-0). Men det var först efter stor dramatik som denna gastkramande historia kunde få ett lyckligt slut. Matchhjälte blev Casper Seger, som tränaren ville byta ut i slutminuterna men som ville bli kvar, som svarade för vad som kanske både var Årets drömmål och ett av de viktigaste i serie när han lobbsköt in 2-1 bakom en chanslös målvakt i Torslanda.

Det ska sägas direkt att Torslanda IK kanske var det bästa lag vi sett Eskils möta i seriesammanhang hemma denna säsong. Eskilscoachen Patrik Ingelsten konstaterade också direkt efter matchen:

- Torslandas tabellplacering och lagets kapacitet hänger inte ihop. Detta var ett av de bästa lag vi mött denna säsong. När vårt taktik och teknik hackade och inte fungerade ja då krävdes det en ennorm arbetsinsats av våra spelare för att vinna matchen. Jag är imponerad över att spelarna aldrig slutar kämpa och löpa när spelet inte fungerar, sa Patrik.

Redan från första minuten visade Torslandaspelarna att de kunde löpa, pressa, utmana, och smälla på i närkamperna utan att dra ner på tempot en sekund. Eskils hade dock mer av spelet och skapade de bättre chanserna under den första halvleken.

Ett giftigt anfall i 6 minuten blev bara till hörna dock. I den 10 minuten avslutade Filip Lundeberg över med ett stenhårt skott. I 35 minuten skarvade Hampus Stoltz bollen så Torslandamålvakten med problem kunde rädda till hörna efter snyggt förspel av Josef Getachew.

Torslandas farligaste läge kom i den 37 minuten då Eskils slarvat i ett anfall och tappade bollen uppe vid bortalagets straffområde. Gästerna svarade för en vesslesnabb omställning men här visade också mittbacken Danijal Omanovic ett skolboksexempel på ett fantastiskt hemspring och sedan en makalöst precis brytning.

Den andra halvleken var bara två minuter gammal då det klickade i hemmadefensiven och gästerna kunde få ett gratisläge som gav 0-1 utan chans för Hampus Nilsson i mål.

Eskils fick ett läge i den 54 minuten då Casper Seger slog ett bra inlägg som Noor Jassem avslutade stolpe ut.

Casper Seger gjorde en mer eller mindre heroisk match denna dag. Hans löpmeter kan räknas i mil och hans arbetsinsats var mäktig. Casper avslutade två gånger - i 56 och 62 minuten - dock utan resultat.

Torslandas omställningar blev allt vassare och i den 66 minuten svarade Hampus Nilsson för en jätteräddning på ett rent friläge. I den 74 minuten var det dags för ännu en matchvinnande räddning av Hampus.

Casper Seger fortsatte avlossa bössan och i den 81 minuten tog skottet i ribbans överkant men nu hade han skjutit in sig visade det sig.

När man så smått börjat räkna in Eskils andra förlust i årets serie blev Andreas Quist Svensson inbytt. Det var i matchminut 84 och två minuter senare nickar han in 1-1 på ett högerinlägg från Danijal Omanovic. En revansch för Andy som fick ett full korrekt mål i samma position bortdömt mot Västra Frölunda.

När klockan tickat mot övertid haltade Casper Seger betänkligt och man vinkade och kallade från bänken.

- Men jag sa nej, jag ville vara kvar och kunna vända matchen, berättar Casper.

Och det kunde han. I den 92 minuten skottlobbar Casper in 2-1 i bortre krysset med ett högerben där det redan då fanns en möjlig antydan till bristning.

- Det är alltid ledigt i det bortre hörnet, skrattar Casper glatt trots det sargade högerbenet som efter matchen var hårt lindat.

- Det var skönt att vi kunde avgöra detta. Vi mötte ett bra lag. När inte vår press satt så tappade vi initiativet. Men det är bara att jobba och springa. Idag blev det väl någon meter, ler han.

Tränare Patrik Ingelsten erkänner att han trots tron på det egna laget var lite orolig mot slutet.

- Det fanns förlustrisk ska erkännas men killarna gjorde ju en otrolig fighterinsats. Man stod upp hela matchen. Det var så viktigt att vi vann denna match och återtog kommandot i serien, sa han.

Andreas Quist Svensson sken som en sol efter matchen.

- Detta var en jäkla kämpamatch. När jag fick komma in var det bara att sätta full fart. Jag tvekade aldrig när inlägget kom från Dani. Bollen skulle in, förklarade han.

Detta var Andys andra mål för året. Det första kom mot Ullared.

- Skönt att äntligen få känna sig helt frisk igen. Detta är vad jag kämpat för under min sjukdomstid. Som anfallare ska man göra mål och det var härligt att få utdelning i dag, sa Andy.

I en match där alla får en 5 av 5 möjliga för arbetsinsatsen får Casper Seger och Hampus Nilsson extra plus för sina insatser.