SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Eskilsminne IF
Respekt - Kamratskap - Jämlikhet
Herr A

Västra Frölunda IF
1 - 0
Eskilsminne IF
Västra Frölunda IF1 - 0Eskilsminne IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 24 september, 14:00
Plats:Slottskogsvallen 1 Gräs
Tävling:
Matchnummer: 000026160
Samling:13:00
Ny förlust för Eskils
2022-09-24 18:54

För fyra omgångar sedan ledde Eskilsminne IF:s herrar Division 2-serien åtta poäng före Husqvarna. Efter lördagens bortaförlust med 0-1 (0-1) mot Frölunda, för övrigt den tredje 0-1-förlusten på de fyra senaste matcherna så har Eskils hamnat i en situation där det gamla beprövade uttrycket ”kniven på strupen” passar utmärkt. Eskils leder visserligen serien fortfarande - med en poäng - men nu finns det inte längre några marginaler. De tre sista matcherna måste av allt att döma vinnas.

Matchen på Slottskogsvallen var bara en kvart gammal när Frölunda tilldömdes en straff som Hampus Furublad omsatte i 1-0 för hemmalaget. Mer än så hände inte målmässigt i matchen.

- Jag tycker väl att straffen var lite för billig men även om vi kanske efter det hade det mesta av spelet så skapade vi inte de chanser som krävdes för att kvittera och vinna. Vi var helt enkelt inte tillräckligt bra för att vinna denna match, erkände huvudtränare Patrik Ingelsten efter matchen.

- Vi ägde mest boll men lyckades inte skapa chanserna. Samtidigt jobbade de hårt och krympte ytorna så vi inte fick utrymme, förklarar han.

Nu återstår matcherna Torslanda borta, Husqvarna hemma och Landvetter borta. Torslanda och Landvetter har inget att spela för medan matchen mot Husqvarna kan bli en ren seriefinal men då ska också sägas att på tredje plats bara tre poäng bakom Eskils finns Astrio.

- Vi har själva satt oss i denna sits. Vi skulle vunnit matcherna mot Sävedalen och Astrio så hade det sett annorlunda ut. Jag har ingen förklaring till dagens insats. Jag tycker vi haft bra träningar och det känns inte som laget gått ur form, funderar Patrik.

Frågan är förstås hur ni ska kunna komma igen och ta de poäng som behövs för serieseger och direktuppflyttning?

- Ja det återstår att se. Först ska vi reda ut detta under veckan som kommer och sedan är det bara att börja om och titta framåt. Vi har ju fortfarande möjligheten att själv avgöra detta, säger han.

Ja Eskils toppar fortfarande serien, en poäng före Husqvarna och tre för Astrio. Men nu har laget tagit alla sina räddningsplankor och nu behövs det moral och inställning när laget åker till Torslanda den 2 oktober.

Text: Lasse Möller
Foto: Bildburken.se


<< Tillbaka