SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Eskilsminne IF
Respekt - Kamratskap - Jämlikhet
Herr A

Torslanda IK
0 - 1
Eskilsminne IF
Torslanda IK0 - 1Eskilsminne IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 02 oktober, 14:00
Plats:Torslandavallen 2 Konstgräs
Tävling:
Matchnummer: 000026165
Samling:13:00
”JP” matchhjälte mot Torslanda
2022-10-02 17:53

Eskilsminne IF ökade ut sin serieledning i Division 2 till tre poäng ner till Astrio sedan man på söndagen bortabesegrat Torslanda IK i på vad som förhand var en tuff bortamatch. Visserligen stannade segern vid 1-0 (0-0) men det var en match som Eskils dominerade både spel-, och chansmässigt. Segern innebar att Eskils gav sig själv ett ypperligt läge inför nästa lördags toppmöte med Husqvarna på Harlyckan.

Med facit i hand kan vi konstatera att Eskils faktiskt skulle kunnat förlora söndagens match och ändå behållit serieledningen på bättre målskillnad. Men nu känns det förstås betydligt bättre med en trepoängsmarginal. Stor matchhjälte denna dag då hela laget svarade för en enorm arbetsinsats var vänster wingback Jonatan ”JP" Persson som i den 67 minuten  nickade in ett snyggt curlat inlägg från Lucas Ohlander från högerkanten.

- Vi hade ytterligare chanser där Alexander Engholms stolpskott i den 75 minuten. Alex skott tog i stolpens insida och gick bakom målvakten längs linjen ut till inspark på andra sidan. Det är inte vanligt att se en något sådant, konstaterar huvudtränare Patrik Ingelsten.

- Men samtidigt hade Torslanda en jättechans där deras spelare kom in från kanten men vår målvakt gjorde en fantastisk räddning och höll oss kvar i ledningen där, berömmer han.

Inför matchen var ordern till spelarna okomplicerad och koncis.

- Det handlade om att vi skulle gå in med full gas och pressa hela tiden och ta alla löpningar. Matchen skulle vinnas till varje pris och det hade inte spelat något roll om det varit rena kaoset bara vi kom hem med tre poäng, betonar Patrik.

- Jag är stolt över hur killarna genomförde matchen. De gav allt i 93 minuter. När vi spelar så här är det svårt att slå oss. Trots att det dröjde innan vårt segermål kom var man aldrig orolig utan bara väntade på att bollen skulle trilla in. Och det positiva var att killarna inte blev stressade eller oroliga på plan utan fortsatte jobba på metodiskt, förklarar han.

På lördag den 8 oktober tar Eskils emot Husqvarna på Harlyckan klockan 14. Andra etappen av den trestegsraket som sköts iväg på söndagen. Även om det finns marginal ner till Astrio på andraplatsen och totalt fyra poäng till Husqvarna på tredjeplatsen skulle en seger betyda oerhört mycket inför avslutningen borta mot Landvetter.

- Jag hoppas på bra väder och en stor publik som hejar fram oss. Om vi kan upprepa samma inställning som mot Torslanda då kommer det bli en bra match, lovar Patrik.

Text: Lasse Möller

Bild: Bildburken.se


<< Tillbaka