SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Eskilsminne IF
Respekt - Kamratskap - Jämlikhet
Herr A

Torns IF
0 - 1
Eskilsminne IF
Torns IF0 - 1Eskilsminne IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:fre 24 februari, 19:00
Plats:Tornvallen, Stångby konstgräs
Tävling:
Matchnummer: 009011007
Samling:18:00
Imponerande försvarsspel när Eskils vann
2023-02-24 22:39

Ett fysiskt, tungt och tufft Torns IF förmådde inte rubba ett hårt arbetande Eskilsminne IF i fredagens träningsmatch. På konstgräset i Stångby hade seriekollegan svårt att skapa riktigt heta chanser i en match som Eskils vann med 1-0 efter samma siffror i paus. Målskytt blev ännu en gång André Reinholdsson sedan han elegant placerat straffsparken i mål efter att han själv blivit nerdragen i straffområdet.

- Det blev en match med två ansikten. I första halvlek spelade vi väldigt bra och skapade ett antal chanser. Vi hade en hel del avslut. Vi pressade bra och erövrade bollen högt uppe och Torn fick jaga det mesta av halvleken, säger tränare Patrik Ingelsten.

- Efter paus fick vi inte riktigt grepp om bollen och hamnade lägre ner i planen. Vi hade en del omställningar men inte samma grepp om spelet. Däremot fortsatte vi att spela ett kompakt och mycket bra försvarsspel som Torn aldrig kunde luckra upp. De hade några inlägg och ett avslut som en av våra spelare blockade. Annars var det inte mer, konstaterar han.

Matchens enda mål kom i 34 minuten då ett inlägg från kanten med adress André Reinholdsson resulterade i en straff. André revs ner och straffen var solklar.

- Vi har många som vill lägga straffar men André tog denna och den var snygg. Men det är ju föstås alla straffar som går in, skrattar Patrik.

Efter paus bytte Patrik direkt fyra spelare och totalt under andra halvlek kom åtta avbytare in.

- Jag vill ha så mycket speltid jag kan på alla. Robin ”Bobbe” Wendin Thomasson var tillbaka efter sin långa skada och han fick spela första halvlek. Tarek Alnator som inte är riktigt ifatt konditionsmässigt fick 23 minuter ordinarie tid i andra halvlek. Båda visade upp kvaliteter som vi kommer att få stor nytta av i seriespelet, berömde han.

Målvaktsförvärvet Lamin Sarr hade inte mycket att bestyra när det gällde ingripanden men han visade däremot upp andra färdigheter som gladde tränaren.

- Lamin är oerhört duktig med fötterna och vill vara delaktig i spelet. Det såg mycket bra ut, berömmer Patrik.

- Sammantaget kan jag säga att jag är mycket nöjd med matchen utifrån att vi kört så stenhårt under några veckor. Trots den hårda träningen i benen så har vi redan ett bra presspel och vi är starka, förklarar han.

Nyckeln till framgång är med andra ord ett vältränat lag?

- Ja jag brukar säga att vi ska i varje fall inte förlora för att vi är sämre tränade än motståndarna. Sedan kan det ju hända att vi möter ett lag där spelarna är lika vältränade, poängterar Patrik.

- Jag är stolt över att vi har en spelartrupp där samtliga spelare arbetar med hundraprocentig inställning och ser till laget. Inga individualister utan här kommer laget i första hand, säger han.

Text: Lasse Möller


<< Tillbaka