Matchnummer: 000012043
Samling:15:00
Ögongodis när André Reinholdsson avgjorde
2023-05-06 20:38

Ifjor spelade André Reinholdsson i Norrby IF: På lördagen sänkte han sitt gamla lag med ett mål som var rena ögongodiset. Eskilsminne IF:s segertåg fortsätter och matchen vanns med 1-0 (1-0). Återigen demonstrerade Eskils hur vinstgivande ett ramstarkt och välkoordinerat försvarsspel är. Norrby som aspirerar på en plats i Superettan nästa säsong skapade i princip endast en chans på hela matchen. Eskils var klart närmare ytterligare ett mål än Norrby en kvittering.

I den första halvleken var Eskils det bättre laget. Gästerna verkade ha svårt att bemästra den hårda medvinden medan Eskils verkade klart mera bekvämt med motvinden.

I den 7 minuten kom den första halvleken då Hampus Stoltz fick på ett vasst avslut som gästernas målvakt Hampus Gustafsson gjorde en bra räddning till hörna på.

Lukas Ohlander avslutade med en farlig nick strax utanför efter inspel från Oliver Åkerman i den 28 minuten.

Det skulle dock bli utdelning och den serverade André Reinholdsson i den 34 minuten. Han gled in i straffområdet på högerkanten. Svarade för en briljant tvåfotsdribbling och gled mellan två Norrbyförsvarare innan han dunkade in 1-0 vilket också var hans första mål i seriesammanhang för Eskils.

- När jag var inne i straffområdet hade jag bestämt mig för att avsluta. Jag såg Casper Seger i fritt läge men min instinkt som forward tog över och jag avslutade själv. Jag tyckte faktiskt lite synd om Casper, skrattade en glad André efter matchen.

Vi har inte sett att du haft dessa tekniska kvaliteter tidigare?

- Den som väntar på något gott. Jag har inte haft riktigt tillfälle men i dag kom det, myser han.

I den andra halvleken kom Norrby ut med mera energi och definitivt större löpvilja. Under de första 45 minuterna var det endast någon lite halvhjärtad långboll upp som inte resulterade i någon farlighet. Men efter paus visade laget upp fina kvaliteter. Fyndigt, snabbt och hela tiden hotande hade man bollen det mesta av den inledande halvtimmen.

Men gästerna slarvade liksom hemmalaget med passningarna och när man väl försökte genombrott var Eskils backlinje solid som ett granitblock.

Norrby fick sin enda riktigt heta chans i den 64 minuten men avslutet som var på väg förbi Lamin Sarr i hemmamålet rensades undan av en välplacerad Lucas Larsen strax innan mållinjen.

Den sista kvarten ebbade gästernas anfallsvilja och kanske även lite ork ut och Eskils kunde ta hand om initiativet igen. Hemmatränaren Patrik Ingelsten tvingades till några byten på grund av småskavanker vilket innebar att Casper Seger lyftes upp som anfallare. I den 77 minuten fick ”Cappe” också ett friläge men avslutet kunde gästernas keeper rädda.

En ännu vassare chans dök upp i den 80 minuten då pigge inhopparen Alexander Engholm fick på ett skott som vi var beredda att signalera mål för men gästernas målvakt svarade för en svettig räddning.

- Denna seger kändes väldigt skön. Vi spelade bra i dag mot det bästa laget vi mött hittills i serien, sa André Reinholdsson. Det blev säkra tre poäng och det tycker jag var helt rättvist. När vi spelar så här med en aggressiv backlinje som inte faller djupt är vi svåra att skapa chanser på, betonar han.

En av de stora hjältarna i backlinjen denna dag var Johan Albin som gjorde sin andra raka match sedan Fredrik Liverstam åter fått kasta in handduken. Frågan var om inte detta var hans bästa match hittills i seniortröjan.

- Jo det var det nog. Det kändes som vi hade bra koll i backlinjen. Men Norrby var ett jobbigt lag att möta, förklarar Johan.

Känns det som du vuxit in i Ettantröjan nu?

- Ja det gör det faktiskt. Jag tycker det går bättre och bättre, säger han.

Eskilstränaren Patrik Ingelsten var nöjd med segern men inte riktigt med spelet i alla delar.

- Stundtals var vi riktigt bra men vi slarvade också med passningarna emellanåt. Men på det hela taget var vi det bästa laget och vi skapade betydligt fler chanser än Norrby. De hade väl inte mycket mer än en farlighet. Möjligen kan vi räkna en nick över i andra halvlek men det avslutet var svagt, menar Patrik.

- Vi ser åter att hårt arbete löser sig. När inte passningsspelet sitter riktigt kompenseras det genom mera och hårdare arbete, slutar han.

Det var höga betyg över hela linjen denna dag. Extra plus till Johan Albin, Lucas Larsen, Dragos Lohan och André Reinholdsson.

Nästa match för Eskils herrar blir fredagen den 12 maj borta mot Lunds BK.

Text och foto: Lasse Möller