SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Eskilsminne IF
Respekt - Kamratskap - Jämlikhet
Herr A

Lunds BK
3 - 2
Eskilsminne IF
Lunds BK3 - 2Eskilsminne IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:fre 12 maj, 19:00
Plats:Klostergårdens IP, centrumplan
Tävling:
Matchnummer: 000012051
Samling:18:00
Sent mål sänkte Eskils
2023-05-12 22:19

I matchens 91 minut punkterade Lunds BK:s Rijad Efendic Eskilsminne IF:s segerrad i Ettan. Hans avslut betydde 3-2 och denna gång orkade inte Eskils kvittera. Två gånger tidigare hade de hämtat upp underläge men matchen slutade 3-2 (1-0) och på det hela taget går det inte att gnälla så mycket över de tappade poängen. Lunds BK var det bästa laget denna kväll även om det känns surt att tappa alla poäng när man kvitterar i den 83 minuten.

Lunds BK startade med hög press och Eskilsspelarna kom inte riktigt in i den rytm som man uppvisat under de senaste matcherna. I den 8 minuten blev hemmalagets Rasmus Wendt helt frispelad i straffområdet men lyckades få bollen utanför mål.

Hemmalaget fyllde på med tillfällen. I en tilltrasslad situation framför Eskilsmålet avslutade man utanför i den 14 minuten. Rasmus Wendt kom fram på vänsterkanten men Johan Albin fick ut bollen till hörna när avslutet kom. I samma minut - en 19 - avslutade Lund med nick i ribbans överkant och ut.

Rasmus Wendt var sumpare nummer ett denna kväll vilket accentuerades då han åter igen var helt fri i den 21 minuten men avslutade utanför.

I den 42 minuten kom dock 1-0. Förre Landskrona BoIS-spelaren Dennis Olofsson fick dyka upp helt omarkerad vid Lamin Sarrs vänstra stolpe och stöta in bollen.

I den andra halvleken öppnade Lund med två heta läge. Lamin Sarr gjorde en grym räddning när Rasmus Wendt åter igen var fri i den 48 minuten.

Lund höll i taktpinnen men efter några byten i Eskils blev det bättre ordning på spelet. Lucas Ohlander serverade Tarek Alnator en kalaspassning i den 64 minuten och Tarek svarar för samma kalla och behärskade avslut som i matchen mot Ahlafors till 1-1.

Här kom Eskils bästa period i matchen. Man tryckte på rejält och Josef Getachews inhopp gav energi. André Reinholdsson svarade för ett snyggt inspel till Oliver Åkerman som tyvärr inte han före hemmamålvakten i den 67 minuten. Det dök upp en ny chans i den 76 minuten då ett högerinlägg dock räddades till hörna av Lund.

Istället kom en kalldusch i den 78 minuten då Lunds Abdramane Djitteye kunde nicka in 2-1 efter en hörna.

Eskils gavs dock en biljett in i matchen igen i den 83 minuten då Lucas Ohlander återigen svarade för en snygg lyftning in till Josef Getachew som nickade in 2-2 via en hemmaförsvarare.

Det såg ut som om Eskils skulle rädda en poäng men i den 91 minuten fick Lund enkelt komma fram på högerkanten och Rijad Efendic prickade in 3-2.

- Lamin Sarr i mål höll oss kvar länge i matchen innan vi lyckades hitta rätt i spelet. Lund hade fler chanser än vi men samtidigt kändes det onödigt att vi skulle åka på det sena förlustmålet. Jag tror mina spelare blev för sugna på att göra 3-2 själva och det straffade sig, säger huvudtränare Patrik Ingelsten.

Han påpekade också att spelarna måste vara mera noggranna i passningsspelet och även vinna fler dueller.

- Man måste gå in och kriga i alla dueller det krävs i denna serie, konstaterar han.

Patrik Ingelsten hade roterat rejält i truppen jämfört med matchen mot Norrby. Bland annat började Oliver Åkerman, Hampus Stoltz och Casper Seger på bänken. Dessutom ska sägas att både Fredrik Liverstam och Robin Wendin Thomasson saknades på grund av skador.

- Efter som vi har tre matcher på en vecka måste jag använda all kvalitet i laget. Man måste rotera när det är så stor belastning, förklarar han.

Fanns det några ljuspunkter du vill lyfta fram trots förlusten?

- Lamin Sarr gjorde en fantastiskt bra match. Dessutom svarade Johan Albin och Lucas Larsen åter för en strålande insats mot ett mycket bra lag, sa han.

Text: Lasse Möller


<< Tillbaka