SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Eskilsminne IF
Respekt - Kamratskap - Jämlikhet
Herr A

Vänersborgs IF
0 - 3
Eskilsminne IF
Vänersborgs IF0 - 3Eskilsminne IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 11 juni, 16:00
Plats:Vänersvallen Nord konstgräs
Tävling:
Matchnummer: 000012095
Samling:15:00
Eskilsseger och hat trick av ”Olli"
2023-06-11 19:09

Hemvändaren Oliver Åkerman passade på att fira en tidig Lilla Julafton när Eskilsminne IF på söndagen gästade Vänersborgs IF. ”Olli” svarade för en hat trick när Eskils kunde vinna en som tränare Patrik Ingelsten kallade det ”märklig match” med 3-0 efter ledning 2-0 i paus. 

Förutsättningarna inför matchen var inte de bästa. På söndagen visade det sig att både André Reinholdsson och Hampus Stoltz tvingades kasta in handduken på grund av skada respektive sjukdom. Dessutom var ordinarie A-lagsmålvakt Lamin Sarr på landslagsuppdrag med Gambia. Ytterligare fem man i A-truppen saknades vilket innebar att det var en klart decimerad trupp som åkte upp.

Den första halvleken såg under långa stunder inte fager ut med Eskilsögon. Hemmalaget hade det mesta av bollen även om de bara lyckades skapa så kallade halvchanser.

- Vi spelade nog på ett konstgräs som var minst tio år gammalt. Dessutom hade vi en enorm motvind vilket gav dem möjlighet att få tryck på oss dock utan att skapa något farligt, sa tränare Patrik Ingelsten efter matchen.

- Men vi visade kvalitet och effektivitet då Oliver tog tillvara de två chanser vi skapade under de första 45 minuterna, fyller han i.

Ja från absolut ingenstans kom 0-1 i matchen. Eskils drog upp ett anfall på högerkanten.

- Casper Seger spelade bollen till Dragos Lohan som passade Tarek Alnator. Tarek skickade in ett perfekt instick till mig och jag kunde med en utsida sätta 1-0 på en touch, berättar Oliver Åkerman.

Målet kom i den 28 minuten och nio minuter senare var det dags för nästa kalldusch för hemmalaget som efter målet förtvivlat försökt skapa någon chans.

Eskils kommer in i straffområdet från vänsterkanten och Oliver Åkerman kapas och domaren pekar på straffpunkten. Straffen tar ”Olli” själv - och skjuter rakt på målvakten. Returen går rakt ut till honom och ”Olli” dunkar hårt in 0-2.

- Jag tyckte det såg bättre ut i statistiken med ett spelmål än ett straffmål, skämtar han.

- Nej det var en usel straff. Vi har ju haft olika straffläggare i år och jag tyckte det var min tur i dag. Men jag tror nog inte jag vill ta fler straffar, betonar han.

Men det var inte slut på Oliver Åkerman Show med detta. I andra halvlekens  andra minut så spelas han fri inne i straffområdet av Casper Seger och gör hur snyggt som helst 0-3.

Efter det målet gick ridån ner för Vänersborg. Eskils kontrollerade halvleken fullständigt.

- Jag tror inte hemmalaget var många sekunder på sin offensiva tredjedel, sa Patrik Ingelsten.

- Med ledningen och den starka medvinden i ryggen kunde vi enkelt kontrollera matchen. Vi skapade inte många chanser men de vi jobbade fram omsattes i mål. Mycket starkt gjort av ”Olli” att göra tre mål. Det är inte bara att sätta dit bollarna även om det är en öppen chans, poängterar han.

Patrik konstaterar att detta inte var lagets bästa match spelmässigt men ser också rationellt på förutsättningarna.

- Vi insåg att det inte skulle gå att spela den fotboll vi ville och kan. Men killarna anpassade sig till detta och gjorde en mycket bra match utifrån förutsättningarna. Det visade sig också att vi har en hög kvalitet i laget, förklarar han.

För Oliver Åkerman var söndagens målexplosion också första gången han svarat för en hat trick i Ettan.

- Ja det har aldrig hänt för men det känns fantastiskt roligt, säger han.

- Jag vill också berömma vårt försvar som är makalöst bra. De tillåter inte Vänersborg att skapa någon riktigt farligt framåt, konstaterar han.

Nej det ska sägas och dessutom beröm till Elliot Nilsson som fick hoppa in och göra sin andra Ettanmatch för säsongen och var lugnet själv. På rätt plats och med säkra ingripanden både på hörnor och de få skott som letade sig igenom backlinjen.

Detta var en dag då blåkläderna kom fram och samtliga spelare gjorde en helgjuten insats. Men om någon ska ha en extra guldstjärna är det förstås Oliver Åkerman.

Text: Lasse Möller


<< Tillbaka