SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Eskilsminne IF
Respekt - Kamratskap - Jämlikhet
Herr A
Torns IF
2 - 2
Eskilsminne IF
Torns IF2 - 2Eskilsminne IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:tor 22 juni, 18:30
Plats:Tornvallen, Stångby A-plan
Tävling:
Matchnummer: 000012109
Samling:17:30
Eskilscoachen inte nöjd med oavgjort
2023-06-22 23:23

För andra matchen i rad fick Eskilsminne IF:s herrar uppleva se hur en seger förvandlades till ett oavgjort resultat i matchens slutminuter. Mot Falkenberg i lördags på övertid och på torsdagen mot Torns IF i den 84 minuten. Bortamatchen slutade 2-2 (1-1) och det kändes naturligtvis extra surt då Eskils hade ledningen två gånger utan att kunna knyta till säcken.

Eskils fick en klasstart då Torns målvakt i den 6 minuten skulle rensa undan bollen men passade istället rakt till Oliver Åkerman som naturligtvis inte missar ett sådant tillfälle som den sniper han är. 0-1 och ett riktigt bra grepp om matchen dessutom.

Efter de inledande 20-25 minuterna började Torn komma ur Eskils grepp och man satsade som förväntat på sina omställningar ingår med långa bollar uppåt. I den 39 minuten fick laget en hörna och Ludvig Bergman kunde till slut överlista Lamin Sarr i Eskilsmålet och göra 1-1.

Eskils tog greppet även i andra halvlekens början och Hampus Stoltz kunde ge gästerna ledningen med 2-1 i den 57 minuten. Det såg ut som om Eskils hade ett ganska stabilt försvarsspel som skulle räcka matchen ut men tyvärr så kom den olyckliga kvitteringen i den 84 minuten då Omar Khattab gjorde 2-2.

- Det känns naturligtvis tungt att återigen tappa en seger. Inte minst då vi hade ledningen två gånger i matchen. Men Torns IF är ett svårt lag att möta. Det blir ryckigt spel, sa Patrik Ingelsten - huvudtränare i Eskils efter matchen.

- All respekt till Torns spelare som gillar denna spelstil men jag ska erkänna att det inte är en fotboll jag förespråkar. Men de gör det bra. Kraftfulla, hårda fysiska närkamper, de slår långa bollar och löper. Det krävs att man själva springer ännu mer och jobbar ännu hårdare för att slå dem, förklarar han.

Att det svider att spela den andra 2-2-matchen på raken är uppenbart.

- Vi var det bättre laget rent spelmässigt både mot Falkenberg och Torn men det gick inte vägen, säger Patrik.

Nu är vårsäsongen över och vi undrar hur Eskilscoachen ser på vad laget uträttat hittills.

- Vi hade en makalös försäsong och sedan blev det bakslag när seriespelet startade. När vi justerat och ändrat lite i spelsystemet har det fungerat bra. Vi har trots allt besegrat lag som Oddevold, Norrby, Åtvidaberg med flera och då varit det bättre laget. När vårt spel fungerar är vi ett bra lag i denna serie, tycker han.

Nu tar Ettan paus och Eskils är tillbaka den 29 juli då man möter Trollhättan hemma.

Text: Lasse Möller

Bild: Bildburken.se


<< Tillbaka