SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Eskilsminne IF
Respekt - Kamratskap - Jämlikhet
Herr A

Eskilsminne IF
2 - 2
Falkenbergs FF
Eskilsminne IF2 - 2Falkenbergs FF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 17 juni, 16:00
Plats:Harlyckans IP 1
Tävling:
Matchnummer: 000012099
Samling:15:00
Eskils imponerade när man kryssade mot Falkenberg
2023-06-17 20:13

Ett sent mål i vardera halvlek gjorde att Eskilsminne IF tappade segern hemma mot seriefavoriten Falkenbergs FF på lördagen. Matchen slutade 2-2 (0-1) sedan Eskils vänt underläge till ledning och sedan åkt på ett snöpligt baklängesmål i den 91 minuten. Men det ska sägas att Eskils dominerade det mesta av matchen och ingen hade kunnat protestera om nykomlingen besegrat hårdsatsande Falkenberg inför 483 åskådare denna dag.

Det blev en festlig dag då gästande Falkenberg bidrog med en supporterbuss och många tillresta fans. Perfekt fotbollsväder på en perfekt gräsplan på Harlyckan.

Det var Falkenberg som vaskade fram den första riktigt heta chansen. I den 9 minuten svarade Eskilskeepern Lamin Sarr för en smått fenomenal räddning på ett närskott.

Eskils första läge kom i den 21 minuten men bollen smet utanför mål.

I den 28 minuten tvingades Falkenbergsförsvaret fälla Oliver Åkerman i straffområdet. André Reinholdsson la upp bollen på straffpunkten - och sköt skyhögt över mål tyvärr.

Eskils var här inne i en period där man hade bra kontroll på motståndarna som oftast vägde lätt i duellerna med de tyngre och för dagen mera hårdjobbande hemmaspelarna.

När alla väntade på pausvilan slog dock gästerna till. I ett av få anfall kunde man ta sig in i straffområdet på vänsterkanten och Leonardo Farah Shahin kunde pricka in 0-1.

I inledningen på andra halvleken verkade Eskils lite taget av baklängesmålet men hemmaspelarna reste sig och tog över spelet. I den 58 minuten klippte Oliver Åkerman till från distans och bollen gick via en av Falkenbergsbackarna i mål till 1-1.

Eskils fortsatte pumpa på och dominera och i den 61 minuten var det dags igen. Johan Albin kom med upp från sin backplats och placerade kallt in 2-1 utan chans för gästernas Tim Erlandsson.

Från målet spelade Eskils med pondus och kyla. Försvaret var ramstarkt och man hotade av och till för ytterligare ett mål. Falkenberg kämpade desperat för en kvittering och skickade upp långbollar uppenbarligen i hopp om att de skulle kunna studsa rätt någon gång.

I den 91 minuten kom också kvitteringen till 2-2 där ett avslut gick via en hemmaförsvarare i mål.

Eskils tränare Patrik Ingelsten var trots det sena baklängesmålet inte speciellt besviken efter matchen.

- Om vi betänker att vi som nykomlingar dominerar matchen i sammanlagt 75 minuter mot en storfavorit som satsat hårt på att vinna serien och gå upp i Superettan så är det anmärkningsvärt, sa han.

- Man ska inte irritera sig på ett mål. Det är svårt hantera då de satsade allt på att slå upp långbollar utan att försöka ha något ordnat spel efter vårt ledningsmål, tillägger han.

Patrik var mycket nöjd med spelarnas insats.

- Samtliga gjorde en riktig kämpamatch. De jobbade och slet föredömligt och vi var utan tvekan värda att vinna denna match då vi var det bättre laget, förklarar Patrik.

- Spelarna svarade för en imponerande insats och det är i det ljuset vi får se matchen, tycker han.

Ja utan tvekan var detta en riktigt bra match av Eskils. Utan tvekan en av säsongens bästa. Laget har nu i match efter match visat att man definitivt inte är någon slagpåse i Ettan så nykomling man är. Samtliga spelare svarade för en hundraprocentig insats och alla får MVG.

Nu återstår en match på våren - torsdagen den 22 juli borta mot Torn i Stångby.

Text och bild: Lasse Möller


<< Tillbaka