SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Eskilsminne IF
Respekt - Kamratskap - Jämlikhet
Herr A

Ängelholms FF
1 - 1
Eskilsminne IF
Ängelholms FF1 - 1Eskilsminne IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:tor 10 augusti, 19:00
Plats:Ängelholms IP A-plan
Tävling:
Matchnummer: 000012128
Nytt tungt poängtapp för Eskils
2023-08-10 23:09

Med tunga nedböjda huvuden lämnade Eskilsminne IF:s spelare och ledare Ängelholms IP sedan slutsignalen gått i torsdagens uppskjutna derbymatch. Besvikelsen var lika stor i Eskilslägret som glädjen hos hemmaspelarna som fick en halv revansch på 0-4-nederlaget i våras. För Eskils del var detta den fjärde raka oavgjorda matchen men ingen är glad över detta fyrtal.

Ängelholm hade ställt i ordning en gräsplan som var i fantastiskt skick med tanke på de senaste dagarnas enorma regnande. Efter en lite trevande inledning där Eskilsspelarna inte fick riktig fart på bollen och rörelserna kunde man ta ett klart grepp om händelserna.

I den 18 minuten fick Danijal Omanovic på ett hårt skott som Robert Streiffert i ÄFF-målet räddade till hörna. Minuten senare serverade Robin Wendin Thomasson ett inlägg som Oliver Åkerman nickade utanför.

Eskils fortsatte skapa lägen. I den 21 minuten var André Reinholdsson millimetrarna från att runda hemmakeepern men hemmaförsvaret kunde rensa till hörna.

Den hetaste chansen kom i 34 minuten då Lucas Ohlander kom upp högt på ett vänsterinlägg och nickade i stolpen och returen rensades undan av ett hårt pressat hemmaförsvar.

Den andra halvlekens inledning påminde mycket om senaste hemmamatchen mot Trollhättan. Motståndarna kom ut med en annan aggressivitet och kunde dessutom omsätta betydligt fler kontringar än i den första halvleken. Kammen växte på de hårjobbande hemmaspelarna och i den 54 minuten serverades nyförvärvet Assad Al Hamlawi ett perfekt inlägg som han dunkade upp i krysset bakom en chanslös Elliot Nilsson i Eskilsmålet.

Efter målet jobbade Eskils för att återta kommandot. Man hade dock oerhört svårt att skapa riktigt farliga avslut samtidigt som ÄFF försvarade sig med hela laget och hela tiden sökte kontringslägen.

I den 67 minuten skulle dock kvitteringen till 1-1 komma. Robin Wendin Thomasson kom fram på vänsterko eten och sköt ett hårt markskott som styrdes perfekt över Robin Streifert av en hemmaförsvarare in i bortre burgaveln.

Eskils pumpade på och dominerade slutminuterna och i den 91 minuten var det bara någon centimeter från att inhopparen Casper Seger nickskarvade in Robin Wendin Thomassons hörna.

- Det känns oerhört tungt att tappa poäng igen. Jag tycker vi borde fått in några mål i första halvlek som vi dominerade så kraftigt. Efter paus svängde spelet fram och tillbaka och vi kunde inte dominera på samma sätt, sa målskytten ”Bobbe” Wendin Thomasson.

- Vi har inte flytet med oss. Jag tycker vi borde vunnit matchen. Vi var det klart bättre laget men det vill sig inte. Nu får vi deppa ihop i dag och sedan träna och ladda hårt för hemmamatchen mot Torn på måndag. Det är bara att gå vidare. Det är många matcher kvar.

Eskilstränaren Patrik Ingelsten hade en lång genomgång med spelarna efter förlusten. När han kom ut ur omklädningsrummet var det ett sammanbitet ansikte vi mötte.

- Det är klart att jag är besviken. Vi kunde stängt även denna match efter första halvlek. Trots att vi inte kom upp i den nivå vi borde var vi ändå mer fler mindre överlägsna. Det skapades också chanser tillräckligt för ett-två mål, tyckte han.

- Efter paus blev deras spel mera aggressivt och de skapade många kontringar. Det är oerhört jobbigt att möta lag som enbart satsar på att kontra. De krävs många löpningar och varje bolltapp blir riskfyllt. Och våra spelare kom inte upp i den nivå som vi kan prestera, betonade Patrik.

Nu har ni fyra raka oavgjorda matcher och tappar lite mark i toppen på tabellen.

- Det var varit så mycket snack om tabellen. Det får bli ett slut på det nu. Vi måste fokusera på varje match och strunta i tabellen. Vi är nykomlingar och kan vara stolta över vad vi åstadkommit. Det är förstås kostsamt att spela fyra oavgjorda matcher - matcher där vi alla faktiskt kunde och kanske borde vunnit. Men nu är vi här, poängterar Patrik.

- Nu är det fullt fokus mot Torn på måndag. En match som kommer bli ännu tuffare än denna, slutar han.

Även om inte allt fungerade i detta derby fanns det ändå ljusglimtar. Keepern Elliot Nilsson som gjorde sin tredje seriematch var prickfri. Robin Wendin Thomasson, Josef Getachew och inhoppande Dragos Lohan förtjänar högt betyg liksom Fredrik Liverstam.

Text och bild: Lasse Möller


<< Tillbaka