SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Eskilsminne IF
Respekt - Kamratskap - Jämlikhet
Herr A
IK Oddevold
1 - 1
Eskilsminne IF
IK Oddevold1 - 1Eskilsminne IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 20 augusti, 16:00
Plats:Arwidsroplanen
Tävling:
Matchnummer: 000012140
Samling:15:00
Eskilscoachen: ”Jag är oerhört stolt över spelarna"
2023-08-20 19:26

Eskilsminne IF hade suveräna serieledaren Oddevold på kroken även i returmatchen borta men lyckades inte håva in tre poäng. Eskils tog ledningen genom ett snyggt solomål av Christian Ljungberg i första halvleken men Oddevold kunde kvittera genom ett kanonskott i krysset otagbart för Elliot Nilsson. Det var en tuff match där Eskils gick för tre poäng hela vägen och dominerade stort mot slutet när man jagade ett segermål.

Oddevold spelar ett relativt lågt försvarsspel och omställningarna som sin starka sida. Emellanåt blev det därför ett böljande spel som kanske inte direkt är Eskils likör.

- Deras enda vapen är i princip den långa bollen. Det är jobbigt att möta lag som spelar så då det blir många löpningar. Jag kritiserar inte deras val av spelstil Oddevold är ett väldigt bra fotbollslag, konstaterar Patrik efter matchen.

- Jag har blandade känslor. Vi gör en jättebra match och jag är oerhört stolt över hur killarna genomför den. Samtidigt är det lite surt att återigen tappa en ledning och ”bara” får oavgjort, säger han.

Patrik sticker inte under stol med att han tycker att detta var en match som gul-blått kunde vunnit.

- Vi skapade många bra chanser och jag tycker ärligt att vi borde fått en kanske två straffar. Vi visade återigen vilket bra lag vi är och någonstans måste man se till prestationen och inte till resultatet, betonar han.

Om vi ska försöka se lite genom besvikelsen så har ni plockat fyra poäng av serieledaren och har elva matcher i rad som obesegrat lag. Inte illa av en nykomling.

- Ja det har bara varit bottennappet mot Ängelholm på slutet och jag tycker vi hela tiden höjer oss. Vi är besvikna i dag men kommer att ta vara på det positiva och ta det med oss in i nästa veckas bortamatch mot Åtvidaberg, säger han.

Eskils hade matchens första riktigt heta chans i den 13 minuten då Hampus Stoltz spelades helt ren med hemmalagets målvakt men sköt rakt på densamme.

I den 20 minuten var det dock dags för bortaledning. Christian Ljungberg som en av planens giganter denna dag drev upp bollen själv från mittplan och kunde ohotad vandra fram och avsluta med ett skott via målvaktens högra stolprot till 0-1.

Eskils hade ytterligare två bra lägen då Yonathan Getachew sköt utanför i 27 minuten och ett stenhårt avslut olyckligt slog i ryggen på en Eskilsspelare i den 28 minuten.

Hemmalaget skapade in te något riktig farlighet under första halvlek.

Efter paus fick Oddevold till ett par riktigt vassa kontringar. I den 59 minuten svarade Fredrik Liverstam - en annan av planens stora - för en mästerlig brytning då en Oddevoldsspelare kom helt fri i straffområdet.

I den 60 minuten gjorde Elliot Nilsson en makalös räddning på ett hårt avslut. Bollen gick ut till en hemmaspelare som slog den i mål men som var offside och målet dömdes helt riktigt bort.

I den 61 minuten fick André Reinholdsson chansen men hans avslut kunde räddas av hemmakeepern.

Det skulle dock komma en kvittering och den kändes lite onödig då den föregicks av ofokuserat spel i Eskils och Oddevold Liridon Kalludra kunde bomba in 1-1 i krysset bakom en chanslös Elliot Nilsson. Inget att säga om målet det var ett högklassigt avslut.

Mot slutet gjordes en rad byten i Eskils som efter baklängesmålet tog över spelet mer eller mindre helt. Hemmapelarna kändes lite kraftlösa samtidigt som Eskils tryckte på.

I den 79 minuten kom Tarek Alnator in och hans insats kunde blivit tungan på vågen. Tarek var på ett strålande humör och virvlade runt i hemmaförsvaret. I den 91 minuten var han också centimetrarna från att avgöra matchen. Han tog sig elegant fram på högerkanten och vek in i banan och dundrade ett skott i ribban, som troligtvis fortfarande står och darrar, i den 91 minuten.

I de sista skälvande sekunderna kom Oddevold upp och då jobbade man till sig sin sista heta chans men avslutet tog i stolpen och ut.

Eskilsspelarna svarade åter för en mycket stark insats. Rent konditionsmässigt var man det starkaste laget. Heder också att man åkte upp för att vinna matchen och inte la sig på försvar när kvitteringen kom

Christian Ljungberg, Fredrik Liverstam  och Tarek Alnator har vi nämnt men extra plus även till Lucas Larsen och unge Elliot Nilsson i målet som återigen svarade för en helgjuten insats.

Text: Lasse Möller


<< Tillbaka

Spelade matcher
Lör 11/11 15:00
1 - 2  
Sön 5/11 13:00
4 - 3  
Sön 29/10 15:00
3 - 1  
Lör 21/10 16:00
0 - 1  
Sön 15/10 13:00
1 - 0  
Lör 7/10 16:00
2 - 1  
 
 
 
Senaste från Bildburken:

Se alla bilder från Eskilsminnes hemmamatcher på både herr- och damsidan på Bildburken.se
© Vid frågor om bilder kontakta janne@bildburken.se