SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Eskilsminne IF
Respekt - Kamratskap - Jämlikhet
Herr A
Åtvidabergs FF
1 - 2
Eskilsminne IF
Åtvidabergs FF1 - 2Eskilsminne IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 26 augusti, 16:00
Plats:Kopparvallen
Tävling:
Matchnummer: 000012151
Samling:15:00
Makalös straffräddning när Eskils vann
2023-08-26 21:33

Ett skadeskjutet Eskilsminne iF svarade för en smått heroisk insats när man på lördagen bortabesegrare Åtvidabergs IF med 2-1 (1-0). Eskils kom till Kopparvallen med endast fyra avbytare varav en var målvakten Elliot Nilsson. Det blev en match med stor dramatik med bland annat en makalös dubbelräddning på straff av Lamin Sarr och ett snyggt segermål av inhopparen Hampus Stoltz. Nu är Eskils obesegrade rad av matcher upp i dussinet fullt.

Eskils gick till pausvila med en 1-0-ledning och det var i mångt och mycket come backande målvakten Lamin Sarrs förtjänst. Han svarade för ett par helt matchavgörande insatser. Åtvidaberg satsade våldsamt och hade under första kvarten fyra avslut på eller strax utanför mål. I den 7 minuten svarade Lamin för det första högkaratiga ingripandet.

Hemmaanfallare kunde för andra gången i inledningen springa sig fria men Lamin gick ut utanför straffområdet och svarade för en strålande parad ut till inkast. Hans andra spektakulära ingripande i första halvlek kom i den 45 minuten sedan Lucas Larsen fällt en Åtvidsspelare i straffområdet.

Hemmalagets Emanuel Chabo lade upp bollen på straffpunkten och sköt.

- Jag fick upp min högra hand och stoppade bollen. Våra spelare var inte riktigt vakna så han fick chans på returen men jag fick handen på bollen och räddade, berättar Lamin.

Eskils nyförvärv mellan stolparna har varit borta i två veckor på grund av en hjärtsäcksinflammation.

- Jag har fått ta det lugnt och inte tränat. Som tur var hade jag inget vatten i hjärtsäcken och nu är det helt läkt. Visserligen har jag inte tränat men jag har varit mentalt förberedd på come back hela tiden, berättar han.

Nog märktes det att han var ”på banan”. Lamin utsågs till bäste Eskilsspelare och det är inget att bråka om han släppte visserligen in ett mål men sedan var det ganska lugnt.

- Vi lät dem inte skapa fler heta chanser efter inledningen. Vårt försvarsspel fungerade bra. Vi fick undan bollarna till hörnor eller inkast eller så tog jag den, säger han tryggt.

- Detta är är fint att bygga vidare på nu, tycker Lamin.

Eskils kunde med lite tur gjort 1-0 redan efter 30 sekunder. André Reinholdsson blev fri men målvakten räddade.

När väl Åtvidsanstormningen lagt sig fick Eskils alltmer att säga till om. I den 27 minuten var det också dags för 1-0. Lucas Ohlander fångar upp bollen på vänsterkanten och spelar vidare till Robin Wendin Thomasson som trycker in en ganska hård boll till Yonathan Getachew som plockar ner den och kallt sätter den i målvaktens bortre burgavel.

Ett typiskt ”Yonthe” Getachew mål?

- Jo det var nog lite så, skrattar en glad ”Yonthe”.

Eskils visar att laget behärskar snabba omställningar under resten av andra halvleken. I den 32 minuten serverar Oliver Åkerman en perfekt boll till André Reinholdsson som tyvärr får en dålig touch och bollen tas om hand av målvakten. I den 42 minuten slår Lamin Sarr en lång härlig passning till Oliver Åkerman som springer helt ohotad mot mål men avslutar med skott på målvakten. Detta var en gyllene chans.

Åtvidaberg kommer ut lika offensivt i andra halvlek som i den första och det betalar sig i den 58 minuten då straffsumparen Emanuel Chabo kan picka in 1-1.

Efter det har inte hemmalaget något riktigt farligt läge. Eskilsspelarna visar att de behärskar konstgräset bra och i den 63 minuten skulle så segermålet komma. Inhopparen Hampus Stoltz passar ”Yonthe” på högerkanten och springer in i straffområdet. Han får som belöning ett perfekt inlägg som han mycket behärskat nickar i mål.

Hampus kunde med lite tur blivit tvåmålskytt då han i den 93 minuten avslutar strax utanför ett i princip tomt mål.

- De tryckte ner oss lite i andra halvlek emellanåt men det blev inte mycket av deras försök, säger ”Yonthe” som nu spelade sin tredje match på kort tid.

- Jag började väl lite si sådär i denna match men när jag väl kom in i det fungerade det bra tycker jag. Konstgräset var blött oh bollen stack undan lite mer än vad den brukar men jag tycker vi anpassade oss bra till underlaget, konstaterar han.

Tränare Patrik Ingelsten sammanfattar sina intryck från matchen:

- Vi gör en bra första halvlek men i andra fick vi inte riktigt ihop det. Vi svarar dock för en enormt bra arbetsinsats. Det känns som vi fick tre välförtjänta poäng och vi kunde ju gjort ytterligare ett par mål på våra chanser. Åtvid hade inte mer än straffen, målet och friläget Lamin rensade undan, säger han.

- Vi visade här att vi är ett lag som besitter en god teknik och behärskade konstgräset bra, slutar han.

I denna starka kollektiva insats förtjänar Lamin Sarr, Yonathan och Josef Getachew liksom hela försvarslinjen ett extra plus.

Text: Lasse Möller


<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
Lör 17/2 12:00
1 - 1  
Lör 10/2 12:00
0 - 1  
Lör 3/2 12:00
2 - 1  
Lör 11/11 15:00
1 - 2  
Sön 5/11 13:00
4 - 3  
Sön 29/10 15:00
3 - 1  
 
 
 

Se alla bilder från Eskilsminnes hemmamatcher på både herr- och damsidan på Bildburken.se
© Vid frågor om bilder kontakta janne@bildburken.se