SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Eskilsminne IF
Respekt - Kamratskap - Jämlikhet
Herr A
Eskilsminne IF
3 - 1
BK Olympic
Eskilsminne IF3 - 1BK Olympic

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 02 september, 13:00
Plats:Harlyckans IP 1
Tävling:
Matchnummer: 000012153
Samling:12:00
Kopiös arbetsinsats när Eskils vann
2023-09-02 17:41

Eskilsminne IF hemmabesegrade Olympic med 3-1 (2-0) på lördagen. Siffror som kan tyckas vara ganska klara men det ryms mycket dramatik och hårt arbete bakom resultatet. Olympic gav definitivt inte intryck av att vara någon nedflyttningskandidat. Gästerna som förstärkt med nio nya spelare under sommaruppehållet visade upp ett virvlande tekniskt och snabbt spel. Det krävdes en nära nog omänsklig arbetsinsats från hemmaspelarna för att bärga segern.

När slutsignalen gick satte sig nästan samtliga spelare - från båda lagen - ner på gräset och pustade ut. Samtliga aktörer hade tagit ut sig fullständigt. Och det blev trots en 3-1-seger en spännande match ända in i 97 minuten innan matchen blåstes av.

Olympic gick ut direkt på femmans växel. Man snurrade, fintade, sprang och smällde på. Det hände dock inte speciellt mycket de första 20 minuterna. Det var ett avslut från Olympic i den 28 minuten som Lamin Sarr i hemmamålet tvingades göra hörna på som öppnade upp chanserna.

I den 30 minuten fick Eskils en frispark ute på vänsterkanten. Christian Ljungberg slog ett perfekt avvägt inlägg och dör dök Lucas Ohlander upp framför målvakten och med en snygg touch förlängde bollen i mål till 1-0.

Oliver Åkerman var nära att snappa upp ett inspel från höger i den 34 minuten då han var helt ren med gästernas målvakt. Men ”Olli” skulle få sin revansch i den 41 minuten och det var en delikatess.

En lång boll lyftes upp från Eskils försvar. Olympics ena mittback missbedömde den en aning och nickade den bakåt till ”Olli” som sprang ifrån uppvaktningen. Han drev ut mot vänsterkanten och såg ut att tappa skottvinkel men avslutade hur kallt som helst till 2-0 i målvaktens vänstra hörn.

Eskils inledde andra halvlek som man slutade den första. Redan i 46 minuten var Oliver Åkerman nära att stöta in ett inspel från vänster. Men ”Olli” skulle vara högst delaktig fyra minuter senare.

Han fick en öppnande passning från Lucas Ohlander och löpte upp på högerkanten. Där serverade han en framstormande Lucas bollen och den senare prickade kallt in 3-0.

Frågan är om det smög sig in lite säkerhet i hemmaspelarna efter det snabba målet i andra halvlek för när Olympic redan i den 53 minuten kunde reducera till 3-1 fick man problem. Gästerna exploderade i en våldsam offensiv. De svärmade som kamikazepiloter på offensiv planhalva.

Eskils defensiv satte på rejäla prov och även om gästerna hade ett stort övertag i bollinnehav i resten av matchen så hölls chanserna nere till ett minimum. Johan Albin fick göra en rensning på mållinjen och Lamin Sarr ett par häftiga räddningar men i övrigt blev det inte mycket av Olympics bollinnehav.

I den 73 minuten byttes Endrit Ibishi och Christian Ljungberg ut och de båda offensiva pjäserna André Reinholdsson och Hampus Stoltz kom in. Eskils kunde då vaska fram ett par farliga lägen där André vara millimetrarna från att överlista tre Olympicbackar i straffområdet och peta in bollen.

I den 83 minuten fick färske A-lagsspelaren från de egna leden - Melvin Larsson - chans att debutera i seriesammanhang. Han svarade för ett par resoluta ingripanden och agerade tryggt och beslutsamt.

Det var många djupa utarmningar på publikplats när matchen blåstes av efter 96 minuter. En siffermässigt klar seger men det satt hårdare åt än resultatet talar för.

- Det blev en svängig match på båda håll. Jag är imponerad över den kopiösa arbetsinsats som killarna gjorde i dag. Det var en dag då det tekniska inte fungerade och vi inte fick igång vårt spel. Därför känns det skönt att vi kan vinna matchen trots att vi inte var som bäst, sa tränare Patrik Ingelsten.

- Första halvlek tycker jag vi gjorde riktigt bra. Efter paus tryckte de på men när vi pressade ut dem mot kanterna och de tvingades slå långa bollar blev det inte så mycket av deras övertag. Det var farligt när vi inte var vaksamma och de fick komma igenom centralt, förklarar han.

Han fortsätter:

- Matchen påminner om den borta mot Vänersborg. Vi spelar inte bra men kan jobba hem tre poäng.

Vad säger du om din debutant Melvin Larsson?

- Han gjorde en bra insats. Han är en offensiv spelare och det är sådana vi behöver i i denna typ av matcher. Då är det inte lönt att byta in en försvarare, säger Patrik med ett brett leende.

Melvin själv var nöjd med sina totalt 13 minuters speltid.

- Det kändes skönt att få komma in och bidra lite. Att komma in när vi leder med 3-1 är tacksamt, sa Melvin.

- Jag fick ju göra en del ingripanden och det kändes bra, konstaterade han.

Robin ”Bobbe” Wendin Thomasson personifierade matchen ganska väl. Hårt arbetande, uppoffrande och dessutom fick ha ta emot rejält med smällar från Olympicspelarna.

- Det var en riktigt jobbig match. Plötsligt fick vi ju sommarvärme och det kändes. Olympic gjorde det riktigt bra och var en jobbig motståndare, förklarar ”Bobbe”.

Du fick en hel del smällar under matchen?

- Ja jag åkte på en smäll i huvudet i början och blev lite groggy men spelade vidare. På slutet högg det till rejält i knäet men det är nog ingenting för smärtan är borta nu, berättar han.

- Det bästa med denna match var väl att vi fick tre poäng. Vi får försöka komma upp i nivå till nästa omgång. Men man får vara beredd på att det kommer matcher när det inte stämmer riktigt. Dock var segern det viktigaste, säger ”Bobbe”.

Text och bild: Lasse Möller


<< Tillbaka

Spelade matcher
Lör 11/11 15:00
1 - 2  
Sön 5/11 13:00
4 - 3  
Sön 29/10 15:00
3 - 1  
Lör 21/10 16:00
0 - 1  
Sön 15/10 13:00
1 - 0  
Lör 7/10 16:00
2 - 1  
 
 
 
Senaste från Bildburken:

Se alla bilder från Eskilsminnes hemmamatcher på både herr- och damsidan på Bildburken.se
© Vid frågor om bilder kontakta janne@bildburken.se