SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Eskilsminne IF
Respekt - Kamratskap - Jämlikhet
Herr A
Eskilsminne IF
3 - 1
Vänersborgs IF
Eskilsminne IF3 - 1Vänersborgs IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 16 september, 16:00
Plats:Harlyckans IP 1
Tävling:
Matchnummer: 000012170
Samling:15:00
Läckra mål när Eskils 3-1-vann
2023-09-16 20:03

En gedigen arbetsinsats och tre mål som var rena läckerheterna gav Eskilsminne IF en klar hemmaseger mot gästande Vänersborg med 3-1 (0-0). Segern innebar att Vänersborg nu är ensam på jumboplatsen medan Eskils underströk att man är seriens bästa nykomling med en femteplats med tolv poäng ner till nykomlingskollegan Ariana som förlorade mot Ahlafors. 

Ett heltaggat Vänersborg visade från början att man tänkte göra livet surt för Eskils denna dag. Man skickade långa bollar och låg hårt på i duellspelet. Ofta en nivå på gränsen det tillåtna. Vänersborgs farligaste chans i första halvlek var dock en stenhård bakåtpassning från en Eskilsspelare som hemmakeepern Lamin Sarr fick anstränga sig till det yttersta för att rädda på mållinjen i den 27 minuten.

Eskils skapade chanser men effektiviteten lämnade mera att önska de första 45 minuterna.

I den 9 minuten kom André Reinholdsson igenom men gästernas målvakt lyckades nå bollen sekunden före Eskilsanfallaren. I den 17 minuten var vi beredda på det första gula kortet för gästerna då Christian Ljungber sågades ner bakifrån när han var på väg mot straffområdet. Men det hela resulterade bara i en resultatlös frispark. Ingen varning bör tilläggas.

I 18 minuten hade Oliver Åkerman en volley som gled en bit utanför mål. Ett riktigt vasst Eskilsanfall i den 22 minuten luktade hemmaledning men man fick inte till något riktigt avslut.

I den 40 minuten hade Yonathan Getachew ett bra läge på vänsterkanten men hans avslut smet millimetrarna utanför målvaktens vänstra stolpe.

I matchens 50 minut åkte Milos Andelkovic på ett gult kort sedan han kapat en hemmaspelare. Den efterföljande frisparken blev en riktig läckerhet. Robin ”Bobbe” Wendin Thomasson valde att inte lyfta in bollen utan drog på lågt och hårt och bollen smet in vid målvaktens högra stolpe. Ett tjusigt 1-0-mål.

Målet gav energi till Eskils samtidigt som det märktes att den utmärkta täta fina mjuka gräsmattan på Harlyckan började ta ut sin rätt på gästerna.

I den 62 minuten visade Eskils upp ett skolboksanfall där André Reinholdsson kom ensam med målvakten men tvingades runda honom ut mot kortlinjen. André snurrade runt och serverade Oliver Åkerman en smörpassning till 2-0.

Eskils var på väg att skaffa rena drömläget för en frispark när Christian Ljungberg var på väg igenom men han sänktes med en knuff i ryggen och domaren lät spelet rulla på.

- Okey jag väger ju en del och man tycker kanske jag ska kunna stå upp men när man trycker till mig så våldsamt bakifrån kan jag inte hålla emot. Så där var jag inte överens med domaren, sa Chrille efter matchen.

Vänersborg fick inte fördelen av ett självmål i första halvlek men i den 76 matchminuten så kunde man se en Eskilsspelare dundra in 2-1 i nättaket sedan han försökt rensa undan bollen.

Ordningen återställdes dock i den 81 minuten då Oliver Åkerman återigen visade vilket enormt spelsinne han har. ”Olli” snappade upp att gästernas keeper var långt uppe i planen.  Och från cirka 45 meter skottlobbade ”Olli” vackert in 3-1.

Sista kvarten dominerade Eskils stort och gästerna orkade inte studsa tillbaka eller störa mera. Segern blev kassaskåpssäker.

- Det blir en annorlunda rytm i sådana här matcher. Jag tycker dock att vi hanterade detta på ett bra sätt. De satsar på långa bollar och spelar fysiskt för att störa oss, sa tränare Patrik Ingelsten efter matchen.

- Jag tycker dock vi fick spelet under kontroll efter 1-0. Vi håller oss till det vi ska och ligger rätt i positioner. Vi vinner mycket boll, förklarar han.

Patrik var mycket nöjd med avslutningen på matchen.

- Det var roligt att se hur spelarna tyckte det var kul att spela fotboll sista kvarten. Avbytarna som kom in bidrog till nya spelsekvenser.

Eskils visade återigen att laget är ett oerhört starkt kollektiv. Samtliga spelare svarade för en gedigen arbetsinsats och kan ta äran åt sig för segern.

Text och bild: Lasse Möller


<< Tillbaka

Spelade matcher
Lör 11/11 15:00
1 - 2  
Sön 5/11 13:00
4 - 3  
Sön 29/10 15:00
3 - 1  
Lör 21/10 16:00
0 - 1  
Sön 15/10 13:00
1 - 0  
Lör 7/10 16:00
2 - 1  
 
 
 
Senaste från Bildburken:

Se alla bilder från Eskilsminnes hemmamatcher på både herr- och damsidan på Bildburken.se
© Vid frågor om bilder kontakta janne@bildburken.se