SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Eskilsminne IF
Respekt - Kamratskap - Jämlikhet
Herr A
Ljungskile SK Herrfotboll
1 - 0
Eskilsminne IF
Ljungskile SK Herrfotboll1 - 0Eskilsminne IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 30 september, 16:00
Plats:Skarsjövallen
Tävling:
Matchnummer: 000012188
Samling:15:00
Andra raka förlusten och inga mål
2023-09-30 18:55

Trots att Eskilsminne IF hade 89 minuter plus tillägg på sig att kvittera och vända på Ljungskiles tidiga ledningsmål lyckades man inte ta med sig någon poäng hem från lördagens bortamatch. Matchen slutade 1-0 (1-0) till Ljungskile sedan man gjort mål redan efter 20 sekunder. Tränare Patrik Ingelsten poängterar att nu kan allt snack om Superettan glömmas och istället vill han se att spelarna visar på träningen att de vill vara med mot Norrby nästa vecka.

Det var en bister Patrik Ingelsten vi talade med efter matchen. Han skrädde inte orden när han kommenterade utgången.

- 90 minuter plus tillägg i dag och 90 minuter plus tillägg förra veckan utan ett mål. Nu måste vi börja reda ut varför vi inte kan göra mål. Detta var ett ordentligt bottennapp liksom matchen mot Oskarshamn även om vi spelade bättre där, sa han.

- Det konstiga var att vi hade mer öppna målchanser i dag än mot Oskarshamn. Deras tränare kom fram efter matchen och sa att de hade haft tur som lyckades vinna och att vi var det bättre laget. Men det hjälper inte, betonar han.

Det ska från början sägas att Ljungskile definitivt inte tillhörde de bättre lagen i serien denna dag. Men det gjorde inte Eskils heller. Det ska också i sanningens namn säga att man reste upp med i princip två avbytare. På bänken fanns Endrit Ibishi och Hampus Stoltz.

- Max Persson fanns med men han var inte helt spelklar egentligen men ställde upp för klubben och följde med om vi skulle bli tvungna använda honom, förklarar Patrik.

Ljungskile gjorde 1-0 efter 20 sekunder. Bollen upp mot straffområdeskanten till höger där Lamin Sarr rusade ut men Ljungskilespelaren vann bollen och kunde sätta den i tomt mål.

Minuten efter hade Eskils ett jätteläge efter Oliver Åkermans avslut men mirakulöst nog kunde hemmaförsvaret reda ut det.

Under resten av matchen sköt Eskils mot mål, hade resultatlösa hörnor och frisparkar en masse. Då och då ställde hemmalaget om och kom då ofta fem-sex man i kontringar.

Ljungskile som slåss för nytt kontakt drog på sig fem varningar vilket väl visar lite på den inställning man hade. Poängen skulle bli kvar där uppe.

Superettanchansen är borta nu men börjar du även bli rädd för att ni ska missa femteplatsen vi har i tabellen?

- Rädsla ingår inte mitt ledarskap. Det som varit har varit och nu ska vi analysera hur vi ska göra mål och sedan vill jag se spelare som på träningen visar att de vill ta löpningarna och vinna duellerna. I dag var duellspelet definitivt inte bra, säger Patrik.

Nästa vecka väntar Norrby borta och då kommer det att krävas betydligt bättre tempo, effektivitet och hundraprocentig offervilja om det ska bli poäng.

Text: Lasse Möller

Bild: Stefan Robért


<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
Lör 17/2 12:00
1 - 1  
Lör 10/2 12:00
0 - 1  
Lör 3/2 12:00
2 - 1  
Lör 11/11 15:00
1 - 2  
Sön 5/11 13:00
4 - 3  
Sön 29/10 15:00
3 - 1  
 
 
 

Se alla bilder från Eskilsminnes hemmamatcher på både herr- och damsidan på Bildburken.se
© Vid frågor om bilder kontakta janne@bildburken.se