SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Eskilsminne IF
Respekt - Kamratskap - Jämlikhet
Herr A

Norrby IF
2 - 1
Eskilsminne IF
Norrby IF2 - 1Eskilsminne IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 07 oktober, 16:00
Plats:Borås Arena
Tävling:
Matchnummer: 000012195
Samling:15:00
Succédebut för 19-årige Amir men ny förlust
2023-10-07 20:17

Eskilsminne IF förlorade bortamatchen mot Norrby med 1-2 (1-1) på lördagen. Men någonstans var kanske förlusten av sekundär betydelse när vi fick uppleva hur en ny stjärna på Eskilshimlen tändes. 19-årige Amir Hussain Akhlaqi kom direkt från P19-laget och i den 29 minuten satte han vad som mycket väl kan bli årets mål. Denne snabbe och tekniske men kanske framförallt spelskicklige Amir är det senaste resultatet från Eskilsminnes IF:s Talangfabrik.

Efter en hörna gick bollen till slut ut till Amir som befann sig fem-sex meter utanför straffområdet. Det som sedan hände hade ingen förväntat sig. Amir klippte till och bollen gick i en båge över utespelare och målvakt och in i bortre krysset till Eskilsledning.

Kändes det att det skulle bli mål på det avslutet?

- Direkt jag fick bollkontakt började jag fundera på hur jag skulle fira målet, skrattar en glad Amir efter matchen.

Detta var ju en succéstart på seniorkarriären. Har du drömt om en debut som denna?

- Ja det är något jag alltid hoppats på. Det enda olyckliga är att vi förlorade matchen. Obegripligt att vi inte fick straff i slutminuterna, sa han.

Tränare Patrik Ingelsten var den som tog beslutet att låta Amir debutera i serien bara några timmar efter att den senare fått ett seniorkontrakt med klubben.

- Han har tränat med oss ett par veckor och jag tvekade aldrig att ge honom chansen. För mig spelar det ingen roll om man är 18 eller 35 om man visar att det finns kvaliteter, sa Patrik.

- Amir är en spelare med många kvaliteter. I dag visade han att han ville ha boll och inte var rädd för att delta i spelet. Han gav också prov på att han kunde komma in och leverera i vårt spelsystem direkt, berömmer Patrik.

Du tvekade aldrig att låta Amir starta?

- Nej absolut inte. Det känns alltid roligt att ge nya talanger chansen och när de dessutom kommer från klubbens egna led är det extra roligt, förklarar Patrik.

Däremot var Eskilstränaren mindre nöjd med hur matchen utvecklade sig.

- Vi svarade för en mycket bra första halvlek och det borde rimligen vara så att vi skulle haft minst en tvåmålsledning. Men när sedan domaren kliver in och hittar en straff till Norrby sänks vårt humör. Bollen träffar på Lucas Larsens arm - en arm han håller intill kroppen. Obegripligt att det kan bli straff men det blir det och 1-1, säger Patrik.

- Med två minuter kvar blir Oliver Åkerman sparkad i ansiktet i deras straffområde. Den ena dobben på skon gick in strax under hans ena öga. Detta såg inte domaren. En solklar straff vi rånades på, menar Patrik.

Eskilstränaren är förbannad men inte på sina egna spelare. Tvärtom mot Norrby var det en helt annan inställning än mot Ljungskile.

- Det är altid surt att förlora men jag går hellre in i en träningsvecka med en insats som denna mot Norrby där spelarna svarade för en bra match. Visserligen  tappade vi lite när de gör ett snyggt 2-1-mål men vi skapade ändå tryck och fler chanser under resten av matchen för att kunna vinna, tycker han.

En tredje rak förlust men trots allt med en godkänd arbetsinsats och nu finns det möjlighet att snabbt studsa tillbaka då man möter Tvååker hemma nästa söndag.

Text: Lasse Möller


<< Tillbaka