SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Eskilsminne IF
Respekt - Kamratskap - Jämlikhet
Herr A

FC Rosengård
0 - 1
Eskilsminne IF
FC Rosengård0 - 1Eskilsminne IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 18 mars, 12:30
Plats:Bortamatch
Eskilscoachen hyllar laget efter 1-0-segern
2023-03-18 15:43

Efter onsdagens 0-3-förlust mot Hässleholms IF var Eskilsminne IF:s herrar tillbaka på vinnarspåret när man på lördagen besegrade Rosengård med 1-0 (1-0) borta i försäsongens näst sista träningsmatch. Eskilscoachen Patrik Ingelsten hyllar laget - som alltid - och var mycket nöjd med den insats som spelarna presterade.

- Vi svarade för en väldigt bra prestation. Det var enbart deras målvakt som räddade dem från ett betydligt större nederlag, konstaterar Patrik Ingelsten efter matchen.

- Vårt spel fungerade mycket bra nerifrån målvakten Lamin Sarr via trebackslinjen, mittfältet och de tre forwardsen. Det var mycket som var riktigt bra i dag, berömmer han.

Han fyller på med:

- Vi hade ett utmärkt försvarsspel och dessutom skapade vi massor av bra avslut. Men det vara bara så att deras målvakt svarade för en makalöst stark match.

Eskils skulle dock spräcka nolla och målet kom i den andra halvleken då nyförvärvet från Norrby - André Reinholdsson - återigen visade hur effektiv han är som striker.

- Ett jättesnygg mål, berömmer Patrik.

Det ska i sammanhanget sägas att för assisten svarade nyförvärvet från Hittarp - Robin Wendin-Thomasson - vilket var hans första poäng i Eskilströjan.

Samtliga Eskilsspelare fick matchtid denna dag och Patrik är noga med att inte lyfta fram någon före den andre.

- Det kommer jag aldrig att göra, det är laget framförallt som gäller, poängterar han.

Nu väntar en veckas spelledigt innan genrepet mot Kristianstad lördagen den 25 mars klockan 12 på Harlyckan.

- Vi kommer att gå på gräs den kommande veckan med vad det innebär. Intensiteten i träningen kommer vi dock inte att göra avkall på även om det blir annat underlag, säger Patrik.

Tilläggas ska att förutom Alexander Engholm och Lucas Larsen var även Fredrik Liverstam sjuk och kunde inte spela mot Rosengård.

Text: Lasse Möller

Bild: Bildburken.se


<< Tillbaka