SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Eskilsminne IF
Respekt - Kamratskap - Jämlikhet
Herr A
Eskilsminne IF
0 - 2
Falkenbergs FF
Eskilsminne IF0 - 2Falkenbergs FF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 22 juli, 12:00
Plats:Harlyckans IP 1
Tävling:
Matchnummer: 009011137
Samling:11:00
Förlust men en bra insats mot Falkenberg i träningsmatchen
2023-07-22 16:08

Eskilsminne IF:s herrar träningsmatchade mot seriekonkurrenten Falkenbergs FF på lördagen. I ett perfekt fotbollsväder slutade matchen 0-2 (0-1) sedan Eskils stundtals visat upp ett riktigt bra spel där dock avslutningarna saknade den skärpa som krävdes för att vi skulle få se några hemmamål.

Eskils luftade hela truppen i denna träningsmatch inklusive de båda P19-spelarna Melvin Larsson och Alex Mijatovic. Det blev en match med lite känslor och attityd. Båda lagen smällde på och det var ett antal situationer där det hettade till rejält. Precis som det ska vara när man är fokuserad på uppgiften.

Falkenberg kunde ta ledningen på en snygg lobb i första halvlek. Eskils målvakt Elliot Nilsson var en bit ut och det utnyttjade Falkenbergsspelaren.

Eskils fick ett bra tillfälle att kvittera då nyförvärvärvet Christian Ljungberg gjordes ner i straffområdet. Tarek Alnator slog dock inte straffen bättre än att gästernas målvakt kunde rädda.

Hemmalaget hade ytterligare ett par-tre riktigt heta chanser men avsluten fungerade inte denna dag.

Efter paus var spelet lite jämnare och Falkenberg kunde göra 0-2 vilket väl inte riktigt speglade matchbilden.

Eskils tränare Patrik Ingelsten lät hela truppen spela och i andra halvlek fick Melvin Larsson och Alex Mijatovic komma in. Melvin Larsson visar att han är en talang utöver det vanliga. Två riktigt bra avslut och dessutom ett tekniskt nummer där han vände bort tre motståndare med en kroppsfint som var genialisk.

- Ja Melvin är en kille som kan gå riktigt långt, konstaterade Patrik efter matchen.

Hur såg då Eskilstränaren på matchen

- Om vi ser till chanserna kunde vi mycket väl vunnit. Man vill ju vinna alla matcher men man får titta på helheten och det var faktiskt en mycket bra insats förutom att vi inte kunde göra mål. Jag är mycket nöjd med att alla killarna går in och verkligen visar att de vill kriga om en startplats, förklarade han.

- Det var extra roligt att se hur de nya killarna som Christian, Melvin och Alex tog för sig, berömde han.

Christian Ljungberg som anslöt från ÄFF i sommar var nöjd med si n debut i gul-blått.

- Det kändes riktigt bra. Jag tycker jag klickar bra med mina lagkompisar. Vi skapade mycket här och gjorde en bra match tycker jag. Jag ser verkligen fram emot höstsäsongen nu. Det ska bli riktigt roligt, sa Christian.

Text ch bild: Lasse Möller


<< Tillbaka

Spelade matcher
Lör 11/11 15:00
1 - 2  
Sön 5/11 13:00
4 - 3  
Sön 29/10 15:00
3 - 1  
Lör 21/10 16:00
0 - 1  
Sön 15/10 13:00
1 - 0  
Lör 7/10 16:00
2 - 1  
 
 
 
Senaste från Bildburken:

Se alla bilder från Eskilsminnes hemmamatcher på både herr- och damsidan på Bildburken.se
© Vid frågor om bilder kontakta janne@bildburken.se