SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Eskilsminne IF
Respekt - Kamratskap - Jämlikhet
Herr A
Eskilsminne IF (1)
1 - 2
Ariana FC (1)
Eskilsminne IF (1)1 - 2Ariana FC (1)

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:tis 29 augusti, 19:00
Plats:Harlyckans IP 1
Tävling:
Matchnummer: 130228079
Samling:18:00
Ungt Eskils imponerade trots förlust
2023-08-29 22:57

Ett helt nykomponerat Eskilsminne med endast fyra ordinarie spelare i startelvan och med totalt sex P19-spelare svarade för en heroisk insats i DM-kvartsfinalen mot Ariana. Gästerna vann matchen som slutade 1-2 (0-0) men det var av underordnad betydelse en kväll när Eskils manifesterade vilken otroligt stark ungdomsavdelning man har. En av matchens stora profiler var 16-årige Hugo Lindahl som gjorde sin tävlingsdebut i gul-blått som en av en trion i backlinjen.

Resultat i sig var inte orättvist då gästerna hade mycket boll och vaskade fram många heta chanser inte minst i inledningen av andra halvlek. Men då fanns kvällens bäste spelare på plats. Eskils målvakt Elliot Nilsson gjorde ett antal strålande räddningar och agerade som lugnet själv och alltid med förmågan att stå rätt placerad. Tränare Patrik Ingelsten behöver inte oroa sig han har det otroligt väl förspänt på målvaktssidan.

Eskils började med en trebackslinje bestående av Sebastian Paulsson, Endrit Ibishi och Hugo Lindahl. På mitten startade Casper Seger, Josef Getachew, Christian Ljungberg och Melvin Larsson. Längst fram startade Max Persson, Oliver Åkerman och Hampus Stoltz.

På bänken fanns förutom målvakten Harry Lomsten också André Reinholdsson, Alexander Josipovic, Adham Hazime och Amir Hussein Akhlaqi.

Ariana mönstrade en stark startelva med mestadels Ettanspelare men det var Eskils som levererade de två första chanserna. I 3 minuten spelade Christian Ljungberg in bollen i straffområdet men Casper Seger som kom framrusande kom inte riktigt rätt till bollen. I 13 minuten frispelade Oliver Åkerman kollegan Hampus Stoltz som inte riktigt fick till förstatouchen utan brakade in i målvakten.

I den 19 minuten var en Arianaspelare på väg att få fritt spår mot Eskilsmålet men Sebastian Paulsson svarade för en briljant glidtackling.

Ariana hade en nick i ribbans överkant och ut och ett avslut i stolpen och ut men inte mycket mer första halvleken.

Tyvärr drabbades Eskils av en skada på Max Persson som tvingades utgår efter drygt 30 minuter.

I andra halvlek inledde Ariana i rasande tempo. 0-1 kom redan i 47 minuten och laget vaskade fram ytterligare fyra-fem heta chanser men en storspelande Elliot Nilsson höll hemmalaget kvar i matchen.

I den 59 minuten skulle Eskils kvittera. En hörna från Christian Ljungberg nådde Melvin Larsson som gick upp högt och nickade snyggt in bollen till 1-1.

Matchen avgjordes först i 87 minuten då Ariana kunde få in segerbollen.

Eskilstränaren bytte in samtliga utespelare efter paus och två namn stack ut rejält. Amir Hussein Akhlaqi visade upp en makalös teknik i kombination med fart. Det känns som ”the sky is the limit” för denne Eskilsprodukt.

Även Adham Hazime klev fram och tog för sig på ett imponerande sätt.

Samtliga sex P19-spelare fick avsluta matchen för Eskils. Det var imponerande att se hur de stod upp mot rutinerade Ettanspelare. Eskils hade dessutom två riktigt vassa chanser i andra halvlek då först Oliver Åkerman spelades fri och sedan när Amir Hussein Akhlaqi serverade André Reinholdsson en genial passning som den senare sköt utanför.

Tränare Patrik Ingelsten var lite kluven efter matchen:

- Killarna svarade för en stenhård arbetsinsats matchen igenom. Men det blev lite väl många slarviga passningar och för korta anfall, sa han kritiskt.

Men någonstans mete du väl ändå vara lite imponerad över hur detta lag stod upp mot ett Ettanmotstånd?

- Ja många har ju aldrig spelat tillsammans tidigare och de unga killarna visade att ungdomsavdelningen är lovande, sa han.

Vi vill dock ge överbetyg till laget som aldrig vek ner. Hugo Lindahl - 16 år - är en spelare som kommer att låta talas om sig kan vi garantera. Samma gäller spelgeniet Melvin Larsson och inte minst Amir Hussein Akhlaqi som snurrade frisk med gästernas namnkunniga spelare. Även Adham Hazime imponerade.

Sedan ska förstås Elliot Nilsson nämnas - planens gigant. Stort plus också till Josef Getachew. Alla övriga får med beröm godkänt.

Text och bild: Lasse Möller


<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
Lör 17/2 12:00
1 - 1  
Lör 10/2 12:00
0 - 1  
Lör 3/2 12:00
2 - 1  
Lör 11/11 15:00
1 - 2  
Sön 5/11 13:00
4 - 3  
Sön 29/10 15:00
3 - 1  
 
 
 

Se alla bilder från Eskilsminnes hemmamatcher på både herr- och damsidan på Bildburken.se
© Vid frågor om bilder kontakta janne@bildburken.se