SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Eskilsminne IF
Respekt - Kamratskap - Jämlikhet
Herr A

Eskilsminne IF
0 - 1
Lunds BK
Eskilsminne IF0 - 1Lunds BK

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 10 februari, 12:00
Plats:Harlyckan
Stark Eskilsdefensiv men självmål fällde laget
2024-02-10 19:05

Årets andra träningsmatch för Eskilsminne F:s herrar spelades på ett råkallt Harlyckan mot seriekollegan Lunds BK. Matchen slutade 0-1 (0-1) sedan gästerna kunde vinna sedan ett avslut i den 30 minuten gått via benet på en hemmaförsvarare in bakom Philip Mårtensson i Eskilsmålet.

Lunds BK hade det mesta av bollinnehavet men förutom målet skapade laget i princip inte mer än två avslut i slutet av matchen som båda gick en bra bit utanför mål. Trots bollinnehavet kunde man inte ta sig förbi en hemmadefensiv som agerade stabilt.

- I första halvlek spelade vi med tre nya spelare i backlinjen bör betonas. Vi har dock ännu inte satt backlinjen ska påpekas, sa tränare Martin Pringle efter matchen.

I backlinjen har ju Robin Wendin Thomasson och Lucas Larsen lämnat för andra föreningar och Danijal Omanovic har ännu inte tecknat något nytt kontrakt.

Matchen som sådan var chansfattig men det var Eskils som vaskade fram de två absolut bästa möjligheterna.

I den 6 minuten spelades Oliver Åkerman helt fri med gästernas målvakt men avslutade rakt på denne som lämnade retur som inte resulterade i något.

Två minuter efter Lunds ledningsmål kom Oliver Åkerman in i gästernas straffområde till vänster och då rusade målvakten ut och kapade ”Olli” ute vid kortlinjen med straff som följd.

Straffen slog ”Olli” själv men hans chip gick ett antal meter över målribban.

Efter 62 minuter bytte Eskilscoachen in åtta nya spelare och det gav en klar energikick. Christian Ljungberg kom in på mittfältet och satte tonen på ett mycket positivt sätt. Nyförvärvet Kevin Robért gjorde en ny stark insats och Fredrik Liverstam som lämnade matchen mot Hittarp efter 24 minuter senast på grund av trötthet var betydligt piggare i dag och gjorde klart avtryck.

- Jag är nöjd med alla spelare i dag. Jag kikade närmare på de saker som vi skulle förbättra från Hittarpsmatchen och pressen var stundtals mycket bra. Det återstår ännu en hel del av försäsongen och det kommer att bli bättre och bättre. Positivt är att Lund inte skapade mer än en riktig chans sedan är det förstås surt att förlora för att vinna även i träningsmatcher är viktigt, konstaterar Martin.

I matchen presenterades en debutant i form av nyförvärvet Jesper Lernesjö. Han spelade 60 minuter och var nöjd med sin premiär i den gul-blå tröjan.

- Ja det var precis lagom att få de första 60 minuterna, Jag har haft lite ryggbesvär en tid men är helt återställd nu. Det tar lite tid att spela in sig med nya lagkompisar men det kändes bra direkt, säger ”Jeppe”.

Hur trivs du i din nya klubb?

- Jättebra! Det är härliga killar i detta gäng. Fotbollens känns bra och dessutom trivs jag med att bo i Helsingborg och jobba i Landskrona. Skönt att ha kommit hem igen efter tre och ett halvt år i Jönköping. Närmare familj och vänner även om jag trivdes väldigt bra i Jönköping, berättade han.

Eskils startade matchen enligt följande:

Philip Mårtensson - Jonathan Larsson, Johan Albin, Adrian Petersson, Jesper Lernesjö - Casper Seger, Yonathan Getachew, Josef Getachew, Lucas Ohlander, Adham El-Yousef - Oliver Åkerman.

Efter 62 minuter byttes åtta man ut. Kvar blev endast Philip, Casper och Ahmad. In kom Fredrik Liverstam, Endrit Ibishi, Kevin Robert, Christian Ljungberg, Viktor Åkerman, Andreas Quist Svensson, Adham Hazime och Sebastian Paulsson.

Text och bild: Lasse Möller


<< Tillbaka