SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Eskilsminne IF
Respekt - Kamratskap - Jämlikhet
Herr A

Eskilsminne IF
1 - 1
Torns IF
Eskilsminne IF1 - 1Torns IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 17 februari, 12:00
Plats:Harlyckan
Oavgjort men ett fall framåt
2024-02-17 19:21

Eskilsminne IF:s tränare Martin Pringle var nöjd med spelarnas insats efter lördagens träningsmatch hemma på Harlyckan mot Torns IF. Matchen slutade 1-1 (0-0) sedan gästerna lyckats kvittera med fem minuter kvar i ett av deras få anfall under den andra halvleken.

- Jag tycker definitivt att spelarna ska vara nöjda med sina insatser. Det är viktigt att vinna träningsmatcher men vår insats i dag var ett klart fall framåt. Vi borde kanske gjort ytterligare något mål på våra chanser men samtidigt har vi inte tränat på anfallsspelet ännu. Men det kommer att fungera, lovade Martin.

- Vår defensiv sitter bra. Att de får ett mål i slutet var lite onödigt men det är inget att hänga upp sig på. Jag är nöjd med spelarnas positionering och vi skapade chanser, säger han.

Första halvleken såg ut som en typisk match mellan Eskils och Torn. Kamp, fighting och chansfattig. Den första farligheten kom i 19 minuten då en Tornspelare nickade i ribban.

Eskils skapade två riktigt heta chanser före paus. Först när Andreas Quick Svensson kom fri men rullade bollen utanför och sedan när Hampus Stoltz i bra läge sköt rakt på målvakten.

I den andra halvleken dominerade Eskils matchbilden. Det var dock nära Tornledning på ett rent friläge men Elliot Nilsson i mål svarade för en kalasräddning.

Istället var det Eskils som tog ledningen i den 66 minuten då fjolårets skyttekung Oliver Åkerman öppnade målkontot som det påpekades vid sidlinjen. Från 30 meter drog han på ett avslut som gick i en snygg båge över målvakten i nät.

Torn fick med fem minuter kvar av matchen till ett av få anfall i andra halvlek och kunde utnyttja blottor i hemmalagets försvar och sätta 1-1 utan chans för Elliot Nilsson.

Eskils louppställning: Elliot Nilsson - Jesper Lernesjö (63 Jonathan Larsson) , Adrian Petersson (46 Johan Albin) , Endrit Ibishi, Kevin Robért - Casper Seger (63 Josef Getachew) - Christian Ljungberg, Yonathan Getachew (63 Oliver Blomdahl)- Hampus Stoltz, Andreas Quist Svensson, Oliver Åkerman (75 Adham Hazime).

Nästa träningsmatch blir den 24 februari då man möter seriekollegan Olympic hemma klockan 12.

Text och bild: Lasse Möller


<< Tillbaka