SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Eskilsminne IF
Respekt - Kamratskap - Jämlikhet
Herr A

Eskilsminne IF
3 - 1
BK Olympic
Eskilsminne IF3 - 1BK Olympic

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 24 februari, 12:00
Plats:Harlyckan
Stabil seger mot Olympic
2024-02-24 15:55

Eskilsminne IF tog ett steg framåt spelmässigt i lördagens träningsmatch mot seriekollegan BK Olympic och visade att formen börjar smyga fram. Efter en jämn inledning på matchen tog Eskils över allt mer och kunde vinna komfortabelt med 3-1 (1-0) till slut efter en reducering av gästerna i matchens slutskede. 

Redan i matchens inledning kunde vi se att det var en match mellan två lag som vill äga mycket boll och bygga sitt spel genom ett effektivt kortpassningsspel. Första delen var jämn, men Eskils fick mer och mer bett i sitt presspel. Det var dock gästerna som vaskade fram matchens första målchanser när Superettanmeriterade nyförvärvet Sadmir Zekovic visade tyngd när han höll bort Eskilsförsvararna och nickade strax över över. Kort därefter sköt den frejdige ytterbacken Albin Sundgren utanför i ett hyfsat läge. 

 

Det blev sedan mer och mer Eskils. Djupledslöpande Hampus Stoltz slet sig fri längs kanten och serverade Oliver Åkerman i sidled strax framför mål efter 15 spelade minuter, men skyttekungen fick inte ordning på avslutet och bollen gick utanför. Minuten senare hittade Adrian Petersson fram med en svepande passning till Hampus Stoltz som igen serverade Oliver Åkerman, men skottet gick även denna gång strax utanför. 

 

Eskils fick sedan en farlig dubbelhörna som dock blev resultatlös och några minuter senare klev Oliver Åkerman in från sin högerkant och försökte med ett skott utifrån som böjdes strax över. 

 

BK Olympic stack sedan upp med en kontring och fick iväg ett skott som stabile Philip Mårtensson i målet dock kunde mota utan problem. 

 

I den 42:e minuten klev Kevin Robèrt in i handlingen från sin för dagen vänsterbacksposition och vann bollen högt på kanten, drev in i banan och bombade upp bollen i det bortre krysset. Ett mycket vackert mål och Kevins första i den gulblå tröjan fram till 1-0.

 

Efter paus gjorde Eskils några byten och skruvade upp farten ytterligare. Nyförvärvet Vincent Poppler behövde inte många minuter på sig för att visa sina farliga egenskaper när han fick bollen och drev förbi Olympic-försvaret med sin snabbhet och kom fri mot målvakten. Avslutet blev dock för löst och mitt på målvakten. Returen hamnade hos Christian Ljungberg som sköt över. 

 

Eskils fick återigen ett par farliga hörnor inom loppet av några minuter. På den tredje i matchminut 53 blev det svårt för Olympic att stå emot. Jonathan Larsson dök upp på bortre stolpen och dämpade bollen ner till Yonathan Getachew som drog till på volley. Målvakten räddade, men Adrian Petersson var påpasslig på returen och dunkade in 2-0. 

 

Bara två minuter senare var det dags igen när Eskils drev upp ett fint anfall längs högerkanten, krossade över den till Hampus Stoltz som drev förbi några försvarare in i banan. Där tog en av dagens bäste spelare Christian Ljungberg över bollen och placerade kallt in 3-0. 

 

Eskils kontrollerade matchen och fortsatte att skapa heta målchanser. I den 65:e matchminuten kunde Oliver Åkerman i samspel med Hampus Stoltz få iväg ett farligt avslut som målvakten räddade. Några minuter senare samspelade Åkerman istället med Vincent Poppler och fick iväg ett nytt avslut mitt på målvakten.

 

I matchens slutskede fick Olympic lite mer att säga till om och i den 76:e matchminuten hamnade Jesper Dickman väldigt fri på en lång boll i djupet och kunde placera in bollen i öppet mål efter att ha rundat Philip Mårtensson i målet fram till 3-1.

 

Vincent Poppler skapade oreda i gästernas försvar många gånger i den andra halvleken och fick ta mycket stryk när de försökte stoppa honom. På en av många sådana frisparkar fick Oliver Åkerman till ett bra avslut, men målvakten kunde tippa ut den. 

 

Eskils fick sedan avsluta matchen med en man mindre efter att Adrian Petersson kommit sent in i en duell i den 84:e matchminuten och dragit på sig sitt andra gula kort. De sista minuterna blev dock chansfattiga och Eskils kunde vinna komfortabelt med 3-1 (1-0).

 

Nästa vecka väntar ny match på lördag mot Hittarps IK sedan Tvååkers IF lämnat återbud. Välkomna då!


<< Tillbaka