SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Eskilsminne IF
Respekt - Kamratskap - Jämlikhet
Herr A

Eskilsminne IF
4 - 1
Hittarps IK
Eskilsminne IF4 - 1Hittarps IK

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 02 mars, 13:00
Plats:Harlyckan
Klar Eskilsseger mot Hittarp
2024-03-02 17:41

Efter en inspirerande första halvlek kopplade Eskilsminne IF ett klart grepp om Hittarps IK i lördagens träningsmatch. Ledning med 4-0 och stundtals imponerande spel för att vara i  början av mars. Efter paus sjönk kvaliteten i hemmalaget samtidigt som Hittarp lyfte sig och matchen slutade 4-1 sedan Eskils ”skänkte” bort ett reduceringsmål till gästerna.

Redan i 2 minuten kom Casper Seger som för dagen fick spela på högerkanten i tremannaanfallet fram i fritt läge men sköt utanför i fritt läge.

Men redan i 14 minuten revanschtrade sig ”Cappe” då han frispelade Christian Ljungberg med en perfekt passning. Den senare avslutade kallt intill bortre stolpen till 1-0.

I den 17 minuten vaskade Hittarp fram sin bästa chans i första halvlek. Man kom fram mycket snyggt på högerkanten och en Hittarpsspelare blev helt frispelad i bara någon meter från mål men Philip Mårtensson svarade för en fantastisk räddning och kunde till och med lägga beslag på bollen.

Eskils kom snabbt över denna obehagliga överraskning och i den 20 minuten så avslutade Yonathan Getachew kallt till 2-0 sedan han serverats ett öppet läge.

I den 26 minuten var det dags igen. Andreas Quist Svensson går upp snygg i straffområdet och nickar stenhårt i stolpen. Bollen går ut till vänsterbacken Jesper Lernesjö som dunkar in sitt första mål i den gul-blå tröjan och Eskils 3-0 i matchen.

Det small åter i Hittarps stolpe i den 43 minuten då Oliver Åkerman drog på ett skott. Men minuten senare revanscherade även han sig och serverade Christian Ljungberg bollen och den senare gjorde sitt andra mål för dagen och ökade på till 4-0.

Efter paus kom Hittarp ut med större frenesi och beslutsamhet samtidigt som Eskilsspelarna blev en aning bekväma. Om vi skulle mätt possesion hade det varit i klar fördel till Hittarp som rullade, rullade och rullade medan de gul-blå sprang och jagade utan att få tag i initiativet.

Bollinnehavet resulterade i några några farligare chanser. I den 58 minuten gjorde Elliot Nilsson - som stod andra halvlek - en mycket bra räddning på ett närskott. I den 63 minuten bjöd Eskils på en öppen chans som Elliot tvingades kapitulera på och Hittarp reducerade till 4-1.

Eskils bytte ut hela sex spelare i andra halvlek och två av inhopparna vaskade fram några chanser på slutet. Adham Hazime jobbade fram ett bra läge för sig själv i 82 minuten men tyvärr fick han inte riktig träff på bollen.

I 88 minuten avslutade Adham i stolpen. Slutligen så var nyförvärvet Vincent Poppler nära att få ett friläge efter en stark rusch där han ruskade av sig tre motståndarförsvarare men fick ge sig för den fjärde.

- Det var ett bra resultat för oss i dag. Den första halvleken höll vi i bollen och hittade många avslut. I andra halvlek vi ner oss lite samtidigt som de steppar upp, säger Eskilscoachen Martin Pringle.

- Vi tappar emellanåt i positionsspelet men det blir hela tiden bättre och bättre och vi ska fortsätta jobba på det. I det stora hela dock en riktigt bra insats, konstaterar han.

Eskils startelva:

Philip Mårtensson - Kevin Robért (63 Endrit Ibishi), Johan Albin (63 Adrian Petersson), Jonathan Larsson, Jesper Lernesjö - Christian Ljungberg, Josef Getachef (73 Melvin Larsson), Yonathan Getachew (73 Danijal Omanovic) - Oliver Åkerman (73 Adham Hazime), Andreas Quist Svensson (63 Vincent Poppler), Casper Seger.

Text och bild: Lasse Möller


<< Tillbaka