SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Eskilsminne IF
Respekt - Kamratskap - Jämlikhet
Herr A

Eskilsminne IF
0 - 3
Torslanda IK
Eskilsminne IF0 - 3Torslanda IK

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 18 maj, 16:00
Plats:Harlyckans IP 1
Tävling:
Matchnummer: 000012066
Samling:15:00
Bollen rullade inte Eskils väg på Harlyckan
2024-05-18 20:41

Text och bild: Lasse Möller

 

I 41 minuter kontrollerade Eskilsminne IF:s herrar lördagens hemmamatch mot Torslanda. Man visade upp en helt annan aggressivitet och fighting spirit än de senaste matcherna och gav inte gästerna mycket utrymme. Men så tappades fokus för någon sekund och i 42 minuten gjorde gästerna 0–1. Detta hämtade Eskils sig aldrig från och matchen förlorades med 0–3 (0–1).

Det var en klar scenförändring mot senaste matchen mot Olympic som publiken på Harlyckan fick se inledningsvis. Eskils jobbade sig fram till avslutslägen men tyvärr var effektiviteten lika låg som de senaste matcherna. När man väl avslutade blev det tama försök som gästernas målvakt enkelt plockade.

Torslanda hade ett par ofarliga avslut innan Eskils absolut hetaste chans kom i den 32 minuten. Casper Seger drog på vårsäsongens hårdaste skott hittills och bollen dundrades i ribban. Maximal otur på ett strålande avslut. Tre minuter senare gjorde Hampus Stoltz ett starkt jobb och tog sig in i straffområdet men hans inspel lyckades en Torslandaback slå undan.

I 42 minuten släppte Eskils på vaksamheten och Torslanda fick enkelt ta sig fram på vänsterkanten. Inspelet var hemmakeepern Philip Mårtensson på men hans räddning gick ut till en framstormande Liam Mekic som lätt nickade in 0–1.

Efter paus fortsatte Eskils att skapa chanser och kvitteringslägena kom. Jesper Lernesjö och Hampus Stoltz hade var sin bra chans.

Men efterhand började skärpan avta i hemmalaget och man började göra enkla misstag. Passningsspelet fungerade inte och istället kunde Torslanda göra 0–2 på en omställning genom Liam Filip Andersson.

Eskils hade ett par bra lägen till en reducering men en ny försvarsmiss gav Hannes Davidsson en motorväg mot Eskils mål och 0–3 kom i den 88 minuten.

– Vi gör en bra första halvlek och även inledningsvis i andra halvlek. Men vi brister både i det egna straffområdet och i motståndarnas. Vi gör inte mål på våra chanser och släpper till enkla mål, sa tränare Martin Pringle som fick se ännu en spelare bli skadad när Lucas Ohlander tvingades linka av planen strax efter att han bytts in.

– Vi har oflyt i dag. Sitter någon av våra chanser och vi får göra första målet blir det en helt annan match. Men nu kommer vi åter i underläge och i andra halvlek började spelarna plötsligt göra alla de saker vi pratat om att vi ska undvika, konstaterar han.

Ett glädjeämne var att backen Danijal Omanovic kunde spela sina första minuter denna säsong när han hoppade in i andra halvlek. Ett viktigt tillskott i truppen.

– Jag fick problem efter första träningsmatchen med ett knä som låste sig. Vi valde att ta det säkra för det osäkra och sikta på vila och rehab. Jag har i princip inte tränat något men det kändes bra att hoppa in. Jag kunde smälla på i närkamperna och känner ingenting, berättar Dani.

Ni är i en prekär situation nu. Hur ska ni ta er ur detta?

– Det är bara vi spelare och ledare som kan vända detta. Det gäller att alla tar sig i kragen och tittar på sin egen insats. Att börja peka finger löser inga problem nu. Det enda som återstår för att komma på banan igen är hårt arbete, säger han.

– Ska vi vinna måste vi springa mest, se till att en gul spelare passar bollen till en annan gul. Vi måste vara realistiska. Det är svart på vitt nu vad som krävs, menar Dani.

Det var dock inte ett totalt mörker denna dag. Målvakten Philip Mårtensson gör en strålande match. Jesper Lernesjö ska ha beröm liksom mittfältet som jobbade och slet hårt. Killarna var slut efter matchen så ingen kan klaga på arbetsinsatsen.

– Nej inte i dag men det var den tekniska biten som brast. Nu är vi på botten i brunnen och det finns bara en väg upp konstaterar Martin Pringle.<< Tillbaka