SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Eskilsminne IF
Respekt - Kamratskap - Jämlikhet
Herr A

Torns IF
0 - 0
Eskilsminne IF
Torns IF0 - 0Eskilsminne IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:fre 14 juni, 19:00
Plats:Tornvallen, Stångby A-plan
Tävling:
Matchnummer: 000012103
Samling:18:00
Heroisk insats gav Eskils poäng mot Torn
2024-06-14 21:55

Eskilsminne IF:s herrar svarade för en heroisk insats när man på fredagskvällen spelade 0-0 borta mot seriefyran Torns IF. Trots ett massivt spelövertag från hemmalaget under slutet av första halvlek och hela den andra gjorde gul-blått en makalös försvarsinsats och tillät inte hemmalaget skapa mer än två riktigt farliga avslut - och två långskott där vinden spelade spratt - där Eskils keeper Philip Mårtensson visade sin klass.

Torn har spelat sex matcher hemma på Tornvallen och vunnit samtliga. Men på fredagen gick det inte att dyrka upp Eskils försvar. Philip Mårtensson bakom backlinjen Danijal Omanovic, Endrit Ibishi, Adrian Petersson och Jesper Lernesjö gjorde årets match hittills.

 

Man var bra understödda av övriga Eskilsspelare som alla bidrog i defensiven samtidigt som man under första halvlek med lite flyt kunnat skaffa ett par riktigt farliga lägen.

 

- Det är väl det enda jag är lite besviken på - att vi inte fick något ut av de lägen vi hade i första halvlek. Men herregud jag är otroligt stolt över killarna i dag. Jag har krämat ur dem i princip all energi de har. Flera spelare har bara ett fåtal träningar bakom sig och har ändå gått in och levererat maximalt, berömmer Martin Pringle - huvudtränare i gul-blått.

 

- Vi har spelat 13 matcher på två månader med en trupp där många av spelarna inte ens har tre-fyra sammanhängande veckor av träning i benen. Deras insats i dag var fantastisk. Det syntes att alla hade bestört sig för att vi skulle ha poäng med oss hem, säger han.

 

Den urladdning som killarna haft nu har förstås tagit på dem. Och som belöning för deras uppoffrande jobb - nu sju matcher med sex segrar och en oavgjort i svit blev det en överraskning.

 

- Ja jag ger killarna ledigt lördag, söndag och måndag. Förhoppningsvis kommer de tillbaka med ny energi när vi ska möta Ariana hemma nästa vecka, berättar Martin.

 

Det var annars Eskils som startade matchen bäst i den hårda vinden. Oliver Åkerman hade ett finurligt skott skott utanför i den 15 minuten. Det fanns ytterligare ett par tillfällen när Eskils med lite tur skaffat sig friläge.

 

Mot slutet av halvleken tog dock Torn över utan att vaska fram någon farlighet.

 

Hemmalagets bästa chans kom i den 52 minuten då en spelare kom fri med Philip Mårtensson. Den senare visade dock sin pondus och gick ut och räddade till hörna.

 

I 56 minuten fick Torn en frispark sedan Adrian Petersson var lite vl brysk med varning som följd. Tyvärr innebär detta att ”AP” missar Arianamatchen efter tre gula kort. Frisparken lyftes av vinden och damp ner på ribbans överkant och ut.

 

I den 63 minuten gjorde Philip en reflexräddning på ett hårt skott och bollen styrdes ut tal hona av en Eskilsförsvarare.

 

Den fjärde situationen som kunde blivit farlig uppstod i den 83 minuten då en hemmaspelare drog på ett skott från långt håll som överraskade Philip en aning men med tur och skicklighet lade han beslag på bollen. Även denna gång var det vinden omspelade spratt.

 

Torn vann hörnstatistiken med 9-3 och hade ett enormt övertag i bollinnehav. Men Eskils hade kylan, skickligheten, fighterhjärtan och organisationen denna kväll.

 

Överbetyg till samtliga Eskilsspelare och extra plus till Philip Mårtensson som är i en klass för sig själv.

 

Text: Lasse Möller
Bild: Stefan Robért


<< Tillbaka