SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Eskilsminne IF
Respekt - Kamratskap - Jämlikhet
Herr A

Oskarshamns AIK
2 - 3
Eskilsminne IF
Oskarshamns AIK2 - 3Eskilsminne IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 01 juni, 16:00
Plats:Arena Oskarshamn 1
Tävling:
Matchnummer: 000012086
Samling:15:00
Årets bästa spel gav ny seger
2024-06-01 19:15

Med sina två mål var Eskilsminne IF:s forward Hampus Stoltz en klart bidragande orsak till att ett skadeförföljt gul-blått lag kunde vinna lördagens bortamatch. 2-3 (2-1) slutade matchen och när signalen gått hyllade Hampus tillsammans med tränare Martin Pringle hela lagets insats som innebar den fjärde raka segern på elva dagar.

Oddsen var inte på Eskils sida när man satte sig i bussen för resan till Oskarshamn på lördagen. Många skadade spelare och ett antal killar som precis kommit tillbaka i träning. Men vi fick se en match där det var frågan om inte Eskils spelade den bästa fotboll man presterat denna vår.

Inledningsvis skapade Eskils ett antal chanser men lyckades inte få in bollen. Istället kunde Oskarshamn - långtifrån rättvist - göra 1-0 i den 22 minuten och 2-0 i den 24 minuten. Båda målen dock väldigt snyggt inprickade genom Jonathan Tesfay Habte.

Trots denna kalldusch reste sig Eskils omgående och i den 28 minuten hade man en het chans där Oliver Åkerman avslutade utanför. Men i den 29 minuten kom den rättvisa reduceringen då Hampus Stoltz höll sig framme på en målvaktsretur och stötte in 2-1.

Efter paus kom Eskils ut med pondus och disciplin.

- Vi gjorde helt enkelt det vi bestämt oss för att göra. Killarna spelar enkelt och plockar fram den där sista kraftsamlingen jag bett om. Jag tycker definitivt att vi spelade betydligt bättre än Oskarshamn, sa tränare Martin Pringle.

Belöningen för tålamodet och bibehållet fokus kom så i den 56 min när Hampus Stoltz kunde kvittera hemmalagets ledning till 2-2.

- Det var ett inspel från Johan Albin på högerkanten som jag rullade in, berättar Hampus.

Men det kändes att detta var Eskils dag. Man fortsatte kontrollera matchen. Det gjordes en del byten. Filip Lundeberg, Hampus Stoltz, Adham Hazime och även Adrian Petersson lämnade plats för de fyra ersättare som fanns tillhands.

Dragos Lohan kom in och gjorde sin come back i vår och svarade för en bra insats de drygt 25 minuter han spelade.

- ”Dragge” har knappt tränat i vår och har en bit till full form men har gjorde ett bra inhopp. Det blev en varning men det beror på att han saknar lite matchtempo, säger Martin.

Andreas Quist Svensson, Hampus Wendt och Danijal Omanovic kom in och fick vara med om avslutningen som gick i Eskils tecken. I den 89 minuten spelade Jesper Lernesjö fram Oliver Åkerman som gjorde 2-3 och därmed avslutade den lite envisa måltorkan.

- Detta är hela lagets förtjänst. Jag är så jäkla stolt över alla mina lagkamrater. Redan i paus sa vi att vi spelade årets bästa fotboll och att vi bara skulle gå ut och fortsätta, säger Hampus.

- Det känns otroligt att vi vänt den negativa trenden. Men alla spelare har slutit upp och vi har sagt att vi ska visa vad vi kan. Jag tycker vi var det klart bästa laget i dag och vi förtjänade segern, menar Hampus.

Martin Pringle öste beröm över laget:

- Det var inget snack om rättvisan i detta. Vi var det bättre laget. Vi borde till och med kunnat stängt matchen innan de gjorde sina snabba mål. Jag är glad över hur killarna möter upp för denna uppgift, berömmer han.

Men även om Martin hyllar samtliga i laget vill han lyfta fram en spelare:

- Fredrik Liverstam var kung i dag. Han gjorde en heroisk match. En otrolig insats, säger en glad Martin

Martin har redan betygsatt laget. Detta var ännu en kollektiv helgjuten föreställning av ett lag där killarna knutit nävarna i byxfickorna och lovat visa vad de kan.

Text: Lasse Möller

Bild: Herman Rydeberg, Barometern


<< Tillbaka