SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Eskilsminne IF
Respekt - Kamratskap - Jämlikhet
Herr A

Eskilsminne IF
1 - 1
BK Olympic
Eskilsminne IF1 - 1BK Olympic

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:ons 03 juli, 19:00
Plats:Harlyckans IP 1
Tävling:
Matchnummer: 000012122
Samling:18:00
Sent Olympicmål grumlade glädjen
2024-07-03 23:03

Det var arga, besvikna och ledsna Eskilsspelare som klev av planen efter slutsignalen mot Olympic på onsdagskvällen. Matchen slutade 1-1 (0-0) och det sura var att Olympics kvittering kom i matchens 94 minut. Strax före domare Pontus Karlssons slutsignal. Tränare Martin Pringle berömde och tröstade sina spelare efter matchen och pekade på vilken hjältemodig avslutning på vårsäsongen man gjort.

Matchen mot Olympic var Eskilsminne IF:s tionde raka utan förlust. Och då räknar i två DM-matcher och en i Svenska Cupen i den raden. Eskils har inte förlorat sedan man besegrade Åstorp i cupmatchen den 22 maj.Innan dess hade man en svit med fem förluster på sex matcher.

Det var dock en klen tröst efter onsdagens match. Trots att laget saknade totalt tio spelare och fick laborera om på positionerna åter en gång gjorde man en heroisk insats. Ett Olympic som åter var ordinarie verkade lite rappare, piggare och snabbare inledningsvis men när väl spelarna i gul-blått hittat rätt i sina positioner blev det bättre.

Eskils hade ett par hyfsade lägen i första halvlek utan att hitta rätt medan Olympic fick i väg ett par ganska tama skott på mål som Philip Mårtensson enkelt plockade.

I början av andra halvlek skapade Olympic ett par chanser som sånär kunde resulterat men sägas ska att deras avslut och effektiviteten i sista tredjedelen inte höll den kvalitet som krävdes. Samtidigt som Eskils trebackslinje med Lucas Ohlander, Jesper Lernesjö och Endrit Ibishi med hjälp av mittfält och anfall gjorde ett starkt defensivt jobb.

I 65 minuten fick Melvin Larsson lämna planen - han hade åkt på en smäll lite tidigare - och in kom Casper Seger som varit borta på grund av skada. Det dröjde bara tills 71 minuten innan Casper skulle visa att han har fina offensiva kvaliteter.

Josef Getachew hittade Casper på högerkanten som avancerade mot kortlinjen och serverade Oliver Åkerman en perfekt passning som denne enkelt omsatte till 1-0.

Mot slutet såg det ut som om ett tappert krigande Eskils skulle hålla tätt och kunna räkna in en viktig seger i toppstriden. Men domaren valde att lägga till rejält med extratid sedan Endrit Ibishi varnats för maskning. Tiden räckte till för att Mergim Laci assisterad av Fabian Melander skulle kunna kvittera till 1-1 i den 94 minuten.

Strax efter Olympics målfirande blåstes matchen så av.

- Det märktes att vi var slitna och märkta av en lång skadefylld vårsäsong  i dag. Men killarna gör en fantastisk kämpamatch och jag lider med dem. Jag är inte riktigt nöjd med det tidstillägg som blev men ibland har man marginalerna med sig och ibland inte, konstaterade Martin Pringle.

- Givet förutsättningarna där vi för sju omgångar sedan låg och fightade i botten fram till dagens fjärdeplats är något jag aldrig tidigare upplevt i min tid inom fotbollen. Jag förstår att killarna tycker det är surt i dag och de har all rätt att vara tjuriga och griniga, menar Martin.

- Men i morgon hoppas jag att man ser på vårens insats med stolthet. I dag saknade vi tio spelare. Vi har varit förföljda av skador och sjukdomar under våren. Spelarna ska se dagens match som något som gör oss bättre. Det är viktigt att vi tömmer oss i varje match, vinner varje duell, tar varje tackling, det är det som gör att vi vinner matcher, konstaterar han.

I eftersnacket till matchen sa Martin till sina spelare:

- Ni har växt i mina ögon denna vårsäsong och i era egna. Var inte missnöjda. Njut nu av ledigheten och ta hand om er. När alla kommer tillbaka i höst är det förhoppningsvis en helt frisk trupp och det kan bli jäklig roligt och samtidigt en stenhård konkurrens om platserna.

Denna kväll förtjänar samtliga spelare högt betyg för isnäts och attityd. Endrit Ibishi svarade för en match utöver det vanliga men hela trebacklinjen ska ha berömmas. Christian Ljungberg slet som en galaärslav. Philip Mårtensson i mål säkerheten själv.

En liten intressant passus var att Vincent Poppler fick några minuter på slutet och hans inhopp gav rejäl mersmak.

Text och bild: Lasse Möller


<< Tillbaka