SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Eskilsminne IF
Respekt - Kamratskap - Jämlikhet
Herr A

Eskilsminne IF
2 - 0
Ariana FC
Eskilsminne IF2 - 0Ariana FC

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:tor 20 juni, 19:00
Plats:Harlyckans IP 1
Tävling:
Matchnummer: 000012105
Samling:18:00
Eskils jagade bort ”Arianaspöket"
2024-06-20 22:42

”Detta var sjukt magiskt bra” - Eskilsminne IF.s tränare Martin Pringle hade nästan svårt att hitta orden efter torsdagens 2-0 (1-0)-seger hemma mor en av seriefavoriterna - Ariana FC. Trots frånvaron av sju skadade spelare och ett helt nykomponerat lag tog Eskils en rättvis seger och jagade förhoppningsvis bort ”Arianaspöket"

Ifjor förlorade Eskils tre matcher mot Ariana - en i DM - med 1-2 varje gång. Men på torsdagen hade spelarna bestämt sig för att nu fick det vara ett slut på förlustraden. Eskils som hittat en smått osannolik form mot slutet svarade för en inspirerad och energiladdad föreställning där arbetsinsatsen var enorm från samtliga spelare inför 875 åskådare denna extra festliga fotbollskväll.

 

- Jag måste ge en enorm eloge till samtliga spelare. De var införstådda med vad som krävdes i denna match och de levererade det. Alla spelare svarade för en fantastisk insats, berömde Martin efter matchen.

 

Matchen började en aning trevande men med ett klart spelövertag från Eskils. Gästerna överraskade med att inte bjuda på det tekniska och snabba effektiva kortpassningsspel man tidigare sett. Man hade individuella nummer som var trevliga att se men deras försök fångades enkelt upp av ett väl samlat men helt nykomponerat Eskilsförsvar med Endrit Ibishi och Jesper Lernesjö som mittbackar men Danijal Omanovic och Filip Lundeberg på ytterbackarna.

 

Till detta ska läggas att mittfältet med Christer Ljungberg, Josef Getachew och Hampus Stoltz svarade för en arbetsinsats som var imponerande. Framåt jagade Rasmus Wendt, Andreas Quist Svensson och Oliver Åkerman hela tiden samtidigt som man deltog produktivt i defensiven.

 

 Matchens första riktiga chans kom först i den 30 minuten då Andreas Quist Svensson fälldes strax utanför straffområdet och Eskils fick en frispark. Denne slog Christian Ljungberg runt muren och målvakten lämnade en retur där Hampus Stoltz dök upp och tryckte in 1-0.

 

Ariana fick i den 41 minuten till sin i princip enda målchans då man prickade stolpen efter en snabb omställning.

 

Eskils startade den andra halvleken klart bäst och i den 50 minuten lyckades man inom loppet av tio sekunder skapa fyra målchanser inne i Arianas straffområde. Det var enbart otur som hindrade nätkänning.

 

I den 51 minuten fick Oliver Åkerman ett perfekt inlägg från Hampus Stoltz och drog på från bra läge i straffområdet. Arianas målvakt svarade dock för en makalös enhandsräddning på detta närskott där vi vara beredda att anteckna ett nytt hemmamål.

 

Ariana gjorde sedan ett allvarligt försök att kvittera genom att pressa högt och ha mycket bollinnehav men Eskils försvar var följsamt och välsynkat. Arianas avslut gick antingen över eller utanför eller så fastande de i försvarsnät Eskils etablerade.

 

Mot slutet avtog Arianas energi klart och Eskils tog över spelet mer och mer. I den 89 minuten skulle så 2-0 komma men det var på ett något överraskande sätt.

 

Arianas målvakt hade bollen under kontroll och skulle spela ut den men slog den till Oliver Åkerman som befann sig ungefär knappt halvvägs in på gästernas planhalva. Vi vet alla hur farliga Olivers lobbskott är och med ett övergivet Arianamål smekte han in bollen i målvaktens vänstra kryss.

 

Utan tvekan ett klassavslut man sällan ser i svensk fotboll. Men som ”Olli” brukar bjuda på av och till.

 

- Det har hänt något i laget den senaste tiden. Killarna har lärt sig att man kan spela fotboll på två sätt. Det skapas väldigt få chanser på oss oavsett hur vi tvingas omdisponera laget, sa Martin.

 

- Ariana har skickliga spelare och vi visste att det skulle bli jobbigt. Men killarna svarade för en ny fantastisk match. De skapade ju i princip bara en målchans på hela matchen - stolpskottet i första halvlek, säger han.

 

Hampus Stoltz svarade för 1-0-målet men också för en makalös arbetsinsats.

 

- Jag tar varje utmaning positivt och i dag var det en ny position i laget. Det är  bara hårt jobb som gäller oavsett var jag spelar, förklarar han trött men glad efter matchen.

 

- Jag är extra stolt i dag över att alla killar i laget svarar för en otrolig arbetsinsats, tillägger han.

 

Även om alla spelare får överbetyg vill vi ändå pusha lite för just Hampus och Christian Ljungberg som nog båda svarade för något av säsongens grymmaste arbetsinsatser.

 

Text och bild: Lasse Möller


<< Tillbaka