SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Eskilsminne IF
Respekt - Kamratskap - Jämlikhet
Herr A

FC Trelleborg (3)
2 - 3
Eskilsminne IF (1)
FC Trelleborg (3)2 - 3Eskilsminne IF (1)

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:ons 29 maj, 19:00
Plats:Ymorvallen A-plan
Tävling:
Matchnummer: 130228041
Samling:18:00
”AP” matchhjälte när Eskils vann i DM
2024-05-30 07:55

Text: Lasse Möller  ▪️  Bild: Stefan Robèrt

 

Ett tungt skadedrabbat Eskilsminne IF tog sin tredje seger inom loppet av en vecka när man på onsdagskvällens bortamatch besegrade Division 3-laget FC Trelleborg med 3-2. Det krävdes dock förlängning innan avancemanget i DM var klart. Matchhjälte blev inte någon av de ordinarie målskyttarna utan mittbacken Adrian ”AP” Petersson som ”knoppade” in segermålet på pass från Casper Seger.

– Jag är nog mest glad över att vi klarade oss ifrån denna match helskinnade. Vi tål inte fler skador nu, konstaterade tränare Martin Pringle efter matchen.

– Vi började matchen bra men efter att vi gjort 2–0 verkade det som killarna tappade bort matchplanen och började göra saker vi inte ska. Men de hittade tillbaka ingen innan halvleken var slut. Men FC Trelleborg var definitivt inget dåligt lag. Kanske kan den inspirerande insats laget gjorde ikväll få dem att lyfta från jumboplatsen i tabellen, sa han.

Eskils kom till match med två U19-spelare i form av Henrik Bengtsson och Sebastian Paulsson. Det var denna duo som fixade 0–1 redan i första minuten. ”Henke” svarade för målet på pass från ”Sebbe”.

I 20 minuten kom så 0–2 sedan Andreas Quist Svensson som varit enormt skadedrabbad och otursförföljd äntligen kunde göra come back. På pass från Yonathan Getachew ordnade han 0–2.

Eskilsspelarna tappade koncepten efter den övertygande insatsen och hemmalaget kunde reducera till 1–2 i den 24 minuten genom Kevin Harletun.

FC Trelleborg fortsatte jobba och kämpa och i 60 minuten kom 2–2 genom Metin Nerway.

– Detta gav dem ännu mera energi och matchen gick till förlängning, förklarar Martin.

I första förlängningskvarten kom så det som skulle bli segermålet. Eskils hade flera inlägg i ett anfall och på det sista stod mittbacken Adrian ”AP” Petersson kvar i straffområdet och kunde nicka in bollen. För passningen svarade Casper Seger.

Även om förlängning inte var vad som Eskils behövde i det pressade läget med match på lördag igen borta mot Oskarshamn fanns det en hel del positiva saker att notera.

– Sebastian Paulsson spelade 120 minuter liksom Danijal Omanovic och både gjorde det bra. Dani hade inga som helst skadekänningar och det gläder, säger Martin.

– Andreas Quist Svensson gjorde det bra i sin come back och fick även göra mål. Jag tog ut honom i andrahalvlek av säkerhetsskäl så belastningen inte skulle bli för stor. Filip Lundeberg fick göra ett inhopp och även där avlöpte det helt utan skadekänning. Tilläggas ska att Henrik Bengtsson, liksom Sebastian Paulsson, skötte sig jättebra, slutar Martin.

Därmed var Eskils vidare även i DM och vi gratulerar till segern och noterar att tre skadedrabbade spelare tycks fylla på den hårt drabbade truppen inför fortsättningen.<< Tillbaka