SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Eskilsminne IF
Respekt - Kamratskap - Jämlikhet
Herr A

Eskilsminne IF (1)
5 - 1
Västra Ingelstad IS (5)
Eskilsminne IF (1)5 - 1Västra Ingelstad IS (5)

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:tis 11 juni, 19:00
Plats:Harlyckans IP 1
Tävling:
Matchnummer: 130228054
Samling:18:00
Hat trick av Viktor Åkerman i DM-seger
2024-06-11 22:45

Åttondelsfinalen i DM mellan Eskilsminne IF och Division 5-laget V Ingelstad slutade 5-1 (2-1) sedan det för dagen blåskrudade hemmalaget ryckt upp sig i andra halvlek efter en avslagen och stundtals väl tillbakalutad första halvlek som fick tränare Martin Pringle att ryta till.

- Om man kommit till Harlyckan som helt oinsatt åskådare och sett första halvlek hade man trott att det var en match mellan två lag i samma division. Plötsligt slutade spelarna göra allt det vi kommit överens om och det kunde med minsta lilla otur stått 2-2 i paus, förklarade Martin efter matchen.

 

Frågan är om det inte gick lite för enkelt i matchinledningen. Ett Eskils med två spelare från P19 i startelvan (Sebastian Paulsson och Viktor Åkerman) och fyra på bänken fick utdelning redan efter 12 minuter då Andreas Quist Svensson snyggt nickade in 1-0 efter hörna.

 

Men plötsligt började man slarva och V Ingelstad som definitivt inte agerade som något medelmåttigt Division 5-lag började jobba fram lägen. Först en farlig dubbelhörna, sedan ett rent friläge där Eskilskeepern Elliot Nilsson gjorde en fantastisk räddning innan man i den 32 minuten kunde hänga in 1-1 efter en snabb omställning.

 

Eskils återtog dock ledningen i den 39 minuten då Viktor Åkerman påbörjade sin hat trick med att göra 2-1. Viktor blev dagens man och detta var utan tvekan hans stora genombrott i A-laget.

 

I den andra halvleken kom Eskils ut med bättre attityd efter en ”hårtork” från Martin Pringle i paus. Redan i 46 minuten slog Viktor Åkerman till med ett snygg 3-1 mål och i den 49  minuten kunde Yonathan Getachew elegant pricka in 4-1.

 

Viktor såg till att fullborda sin hat trick till 5-1 i den 61 minuten.

 

I andra halvlek fick sedan kvintetten på bänken chans att komma in och visa upp sig. Det var en klart positiv injektion som Calle Bodenäs, Henrik Bengtsson, Melvin Larsson, Amir Hussain Akhlaqi och Isak Augustsson bjöd på.

 

Positiva insatser i en match med två ansikten från Andreas Quist Svensson som är klart på gång och naturligtvis från Viktor Åkerman som var solskenet själv efter matchen.

 

Nu börjar du ju bli ett hot mot storebror Oliver i skytteligan?

 

- Ja jag har ju gjort fler än honom i A-laget, skrattar Viktor som även nätade mot Åstorp i Svenska Cupen.

 

- Det var en skön känsla att få göra tre mål och att vi vann matchen, konstaterade han glatt.

 

Martin Pringle var besviken trots segern.

 

- Vi kan inte bjuda på en första halvlek som vi fick se i dag. Det måste synas en skillnad mellan ett lag från Ettan och ett från Division 5, betonade han.

 

- Det fanns dock glädjeämnen i Viktor Åkermans fina insats och inhoppet av Melvin Larsson som kom in och gjorde precis exakt det vi kommit överens om innan matchen, förklarade han.

 

Han fyller på:

 

- Alla P19-killarna gjorde ett bra inhopp, precis som Amir, och ska ha beröm, sa Martin.

 

Även om första halvlek var si sådär så får vi glädja oss åt en solklar seger och Eskils vidare i DM.

 

Text och bild: Lasse Möller


<< Tillbaka