Serie:Div 1 Södra, herrar
Samling:15:00
Bitter derbyförlust mot Landskrona BoIS
2019-10-20 20:09
Så var det återigen dags för slaget om nordvästra Skåne när Eskilsminne IF under söndagen begav sig två mil söderut till Landskrona IP för match mot ett toppjagande Landskrona BoIS. Vårens möte slutade 2–1 till Eskilsminne och det var ett formtoppat lag med starkt självförtroende som tog sig an derbyt med tre raka segrar i ryggen. BoIS drog till slut det längsta strået och vann en mycket jämn tillställning med 2–0.

2231 åskådare på plats på Landskrona IP och hemmalaget ville väldigt gärna ta tag i taktpinnen, men det var en jämn första halvlek där lagen bytte bollinnehav med varandra. BoIS lyckades dock få till ett bra tryck på sina fasta situationer, där det var nära flera gånger efter att man bitit sig fast. Eskilsminne var inte heller farliga utan skapade flertalet halvchanser, men skärpan saknades den sista tredjedelen.

Det började närma sig halvtid när BoIS i matchminut 44 försökte ställa om och slå en boll bakom backlinjen, men en försvarare han emellan och fick huvudet på bollen. Tyvärr var det inte bättre än att den hamnade vid fötterna på förra årets gulblåa skyttekung Robin Hofsö som precis som vanligt var på hugget på förlupna bollar. Han gjorde inga misstag utan rullade bollen i nät och satte 1–0 på sina gamla lagkamrater. Ett psykologiskt jobbigt mål att få precis innan halvtidsvilan.

Eskilsminne kom ut oerhört motiverade till den andra halvlek och satte in en något högre press på hemmalaget. Detta gav effekt och man tog över matchen helt. Fortsatt var det dock något svårt att skapa de riktigt heta chanserna på seriens defensivt tätaste lag. I mitten av halvleken bjöd Eskils dock på ett bra anfall där till slut Jesper Larsson stod för ett hårt avslut mot bortre, men målvakten gjorde en bra räddning.

Eskils pumpade på och BoIS såg rejält trötta ut medan de föll längre och längre ner i knäet på sin egen målvakt. Nog var det många som trodde att en kvittering skulle komma, men istället kunde BoIS ställa om och i den 81:e matchminuten kunde Kevin Jensen sätta dit 2–0 bakom en chanslös Pontus Löfvenmark i målet. Eskilsminne lyckades aldrig mobilisera kraft för en riktigt slutforcering utan 2–0 stod sig matchen ut och förlusten var ett faktum.

Vi konstaterar att det är små marginaler och tar nya tag nästa helg när FC Trollhättan gästar Harlyckans IP. Detta är säsongens sista hemmamatch i serien och vi hoppas att så många som möjligt tar sig ner och stöttar laget mot tre poäng! Lördag 26/10 klockan 14:00 drar matchen igång.